Gün geçmiyor ki Hendek Belediyesinde bir gariplik daha yaşanmasın!

Hendek Belediyesinde yaşananlar gariplikten öte,  kelimenin tam anlamıyla bir skandal…

Bu hafta içi, Hendek halkı, Hendek Belediyesinin iki skandal kararını duydu. Hendek halkı, bu skandal kararlara imza atan Belediye yöneticilerinin cesaretine hayran kaldı (!)

Hendek Belediyesi elinde bulunan yüzlerce dönüm araziyi, bir kişiye kiraya veriyor. Hendek Belediyesinin yüzlerce dönüm arazisini kiralayan kişi, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bu arazilerde tarım yaptığını beyan ederek, devletten destekleme parası alıyor! Skandala varan bu uygulamada, Destekleme alınan arazilerin üzerinde fındık gösteriliyor. Bu arazilerin çoğunun üzerinde fındık yerine ot var! Fındığa verilen destek parası fazla olduğu için, uyanık kiracı otları bile fındık gösteriyor!

Hendek Belediyesinin Toplu Konut Alanı olarak ilan ettiği bölgenin de bu kişiye kiralandığı, o kişinin bu arazilerden Destekleme parası aldığı da sokakta konuşuluyor!

Bu konuyla ilgili Sakarya İl Tarım Müdürü Hendek’e geldi. İl Tarım Müdürü bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Bu konuyla ilgili İl Tarım Müdürünün nasıl bir yol izleyeceğini, Sakarya Kamuoyu merak ediyor!

Sakarya Kamuoyu, bu yerlerin kime, kaç liraya kiralandığı ve bu yerler için devletten kaç lira destekleme alındığını merak ediyor.

Otoparksız düğün salonu

Hendek Belediyesi’nde, bin kişilik ‘Otoparksız Düğün Salonu’ yapan M.Y isimli inşaat firması için de bir skandal karar alındı. Bu firma binanın bodrum katlarını otopark yapması gerekirken, işyeri olarak değerlendirdi. Otopark alanlarını Ticari Alana çevirdi. Otopark olarak da, Hendek Vergi Dairesi’nin önünü gösterdi.

M.Y adlı firmaya, otopark kıyağını yapan belediye, aynı firmaya şimdi de yol kıyağı yapıyor. M.Y’nin projesi için yolun kodunu düşürüyor. M.Y’nin bodrum katına yaptığı işyerlerini, zemin kata çıkartmak için, yolun kodu binaya göre ayarlanıyor. Kısaca, M.Y yola göre binasının kodunu ayarlayacağına, yolun kodu M.Y’nın binasına göre ayarlanıyor!...

M.Y’nin Hendek’teki diğer projeleri incelendiğinde, bu firmanın başka firmalara göre ayrıcalıklı olduğu ortaya çıkar. Ayrıcalıklı olma konusuna gelince, firmanın ortağı Bayraktepe Derneğinin Başkanı. Aynı zamanda Salman Dede Güreş Ağası. Hendek Belediyesi İmar İşlerine bakan başkan yardımcısının kardeşi de bu firmada çalışıyor. Adamlar siyaset olarak da torpilliler!

Bu firmanın projeleri Belediyede beklemez! Hatta bina bittikten sonra, proje ayarlaması yapılır.

Tıpkı otopark ve yol kıyağında olduğu gibi…