Samsun’daki maç gösterdi ki, Sakaryaspor sergilediği disiplinli oyunla “Ben bu işin sonuna kadar giderim” görüntüsünü verdi. Bu ideal 11’e nazar değmesin, sakatlık olmasın. Maçın ilk 15 dakikasında Samsunspor baskı kurdu ancak bu zaman diliminde büyük bir tehlike yaşanmadı. Sakaryaspor maçın ilerleyen bölümlerinde orta saha kontrolüne ortak olunca oyuna denge geldi.

Savunma, maçın genelinde önemli hata yapmadan soğukkanlı, telaşsız oyunuyla başarılı gözüktü. Orta alan ve hücumdaki oyuncuların birbirlerine yardımlaşmaları Sakaryaspor’a turu getirdi.

Maçın hakemi Halil Umut Meler’e değinmeden geçmek olmaz. Tartışma götürecek hiçbir düdük çalmadı. Tribündekileri ve sahadakileri acabaya sevk edecek hiçbir düşünce yaratmadan maçı tamamladı. Tebrikler Meler’e.

Şimdi, gelelim ‘bundan sonra ne olur’ sorusuna. Sakaryaspor, Samsun’da gösterdiği telaşsız ve disiplinli oyuna devam ettiğinde finale kadar gider. Şehrin dinamiklerinin hemen hareketlenip bu saatten itibaren Sakaryaspor’a gösterecekleri destek hem takıma, hem de şehre lig atlatacaktır.

Daha önceki yıllarda bu ortam birkaç kez yaşandı, tekrarı hiç de zor değil. Tünelin ucundaki ışık gözüküyor. Şaban Yıldırım-Mesut Ünal ikilisi ve bu takım kısa mesafeli yarışta ipi göğüsleyecek inancım var. Haydi, hayırlısıyla diyelim. İyi günler yakında…