Yeni yıl. Nasıl da gizemli bir özlemle karşılıyoruz.  Yeni hedefler, yeni umutlar, yeni başlangıçlar...

Belki de bitenlerden sonra yepyeni hayaller içindeyiz. Şunu istiyorum, bunu bekliyorum deriz ya hani, sanki gelen yıl bize verecekmiş gibi istediklerimizi. Kimbilir , her güne uyanıştaki umudun biraz daha büyüğü kaplıyor içimizi belki de. İnsanız çünkü, hayaller kuracağız, hedeflerimiz olacak, bitirmek istediklerimiz olacak . Zaten bütün bu arzularımızın olmaması sıkıntılı bir durum. Eğer ki hissedemiyorsak hayattan beklentilerimizi, içimizdeki çocuk birşeyler söylemiyorsa  bize; yaşadığımızın bile farkında değiliz bence. Bizi hayata bağlayan duygulardır plan yapmak, hedef koymak, hayal kurmak. Bütün bunları gerçekleştirme çabası bizi insan yapan özelliklerimizden bazıları. Bitirdiğimiz yılda yapamadıklarımızı gözden geçirerek ne kadar da büyük bir heyecanla bekliyoruz yeni yılı öyle değil mi?

Yeni bir yaş alıyoruz, kimimiz biraz daha büyüyor, kimimiz  yaşlanıyoruz ve hepimizin mutlak sonu olan ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz; yeni yıla girerken. Yitirdiğimiz çabalarımızı, kaybettiğimiz sevdiklerimizi canımız acıyarak bırakıyoruz bir yıl daha geride. İşte tam da bunun için her yeni yıl , hem hüznü hem de umudu beraberce tutar tüm hücrelerimizde. 

Benim de var tabii ki yeni yıldan ümitlerim. Ülkemle ilgili hem de çok , pek çok umudum var. Her türlü içimi acıtan yaşadıklarımıza rağmen . En önemli olarak hissetiğim sorunların tez vakitte çözüme ulaşmasını diliyorum. Ülkemdeki işsizlik sorunu, gençlerimizin eğitim aldıkları meslek dalları ile ilgili iş alanlarında çalışabilmelerini diliyorum. Tabiatın biz insanlardan artık daha fazla zarar görmemesini, bunun için de herkesin son derece duyarlı davranmasını diliyorum. Türkiye'nin en büyük sorunu olan terörün artık son bulmasını diliyorum. Hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir Türkiye görmek istiyorum. Hukukta tarafsızlık, bağımsızlık ilkesinin zedelenmemesini diliyorum. Bir de hepimizin içini acıtan ama birey olarak çare olamadığımız, sokak çocuklarının sokaklardan kurtarılarak, onlara  bir umut ışığı sunulmasını diliyorum. Siyasetin son derece dejenere olduğu yılları yaşadığımız gözönüne alınırsa; ahlaklı, güvenilir ve dürüst siyasetçiler görmeyi diliyorum. Ki bu şekilde refah düzeyimizi yükseltebilir, ancak bu şekilde halkın içine iyi niyetler telkin edebilirler siyasetçiler. Bütün çocukların eşit bir şekilde eğitim  hakkına sahip olabilmesini diliyorum. Kadınların incitilmesine , şiddete uğramasına ve öldürülmesine köklü bir çözüm sağlanmasını diliyorum. ( bunu yapanların iki tanesini şehir meydanında .....bir daha oluyor mu bakmak lazım)

Türkiye'mle ilgili dileklerimin sonu gelmez... Her yeni gün bir başlangıç, her batan güneş bir bitimse eğer; ben yeni yılda tüm insanlığa barış, kardeşlik dolu günler ve çirkinliklerin son bulmasını diliyorum. 

"Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler, milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkanlarına kavuştururlar." Mustafa Kemal Atatürk. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim.