Süper lig A grubunda bitime beş hafta kala bir yerde ilk üç sıralaması yerini buldu. Telafisi olmayan beş hafta içinde ilk üçteki Kalaycıspor’un,Karasu Güvenin ve Hendekspor’un yakalanması çok ama çok zor ihtimal olarak futbol sofrasında keyif çatıyor.

Yukarıdaki sıralamada sürpriz yok. Hayal kırıklığı yaratan takımlar var. Örneğin Demirspor, örneğin çok transfer yapıp az puan toplayan Hendek Akova Barış ,taksit, taksit, transfer yapıp rahata ermeyen takım olarak hayal kırıklığı adresinde yatıyor. Düşerler, düşmezler. Her halukarda bu sene yaşadıklarını Hendek Akova’nın mini sosyal tesislerinde baştan aşağı sorgulamak benim değil onların işi.

Futboldaki yeri yarım asırı çoktan devirmiş, Demirsporun alt yapı zenginliğini üste taşıyamaması İsmail Yazgan gibi futbol mazisi yaşlanmış bir oyuncu modelini Demirspor tesislerine taşımaları onların genç oyuncu düşüncesini hiçte beslemiyor. Şu günlerde 20 puanla düşmemek adına hesap kitap yapan Demirsporun oyuncu oluşturmak adına piyasaya sürdüğü futbol düşüncesi futbolun konuşulduğu her yerde tartışılıyor. Misyonu bitmiş oyuncular eşliğinde Demirspor’da grubun hayal kırıklığı yaratan ikinci takımı.

İsterseniz şimdide sıraya As Akyazısporu alalım. Sarı Siyah formanın gezdiği alanlarda hep zirvede gözüken As Akyazıspor bu sene yanlış yapılaşma ile çak çabuk hedef dışında kaldı. Bırakın play-offu , birden düşme hattına gelen bir Akyazı geride kalan Pazar itibarıyla biraz soluklandı.

Futbolda yarış dışında kalan bir Akyazı olmayınca yukarıların havasının eksik olduğunu hissetmek mümkün. Proje takımı Akartepe genç oyuncu grubuyla önce bocaladı sonra toparlandı. İkinci yarı çıkışıyla ben burada kalırım dedirtecek sonuçlar alarak 21 puana yükseldi. Hendek dereköyün 25 puanla orta sıralarda olması grubun renkli sonucu.

Başlığı hayal kırıklığı attık ama ,futbolun A grubundaki esintisine bazı dikkat çeken notları da ekledik. Sonuç olarak A grubunda Sapanca Kurtköy ve Ferizli Karadeniz gitti. Düşmek adına elde kalan bir bilet , Hendek Akova’nın,Demirsporun, Kışlaçaysporun futbol kapısında nöbet tutuyor.