Sakarya Atatürk Stadı’nın 27 dönümlük arazisi Şen Piliç’in de sahibi olan işadamı Haşim Gürdamar’a 80 milyon liraya satıldı. Satış kesinleşmedi ama her hangi bir engelde kalmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi, bu araziyi, ‘Konut ve ticaret merkezi’ olarak onayladı. Bu onayla arazi satışa çıktı. Ve bu onay gereği, 27 dönümlük bu arazi, Haşim Gürdamar’ın ilgili şirketi tarafından ‘konut ve ticaret merkezi’ olarak değerlendirilecek.

                                                      **                                       

Engin Özkoç’un hakkını teslim etmek lazım. Bu arazinin Sakaryalılar adına yeşil alan kalması için çok çabaladı. Partisiyle çalıştı, sivil toplum kuruluşlarına destek verdi. Konuyu detaylı anlatmak için başbakandan randevu istedi. İktidarın Sakarya Milletvekillerine konuyu defalarca anlattı. İlgili bakan ile görüşüp, Eskişehir örneğinde olduğu gibi bu arazinin Sakaryalılar için altının otopark, üzerinin yeşil alan kalması için dil döktü ama olmadı. Olmamasının sebebi, iktidarın bu konuya soğuk bakmasıydı.

                                                    ** 

Satış tamamlandıktan bir gün sonra Engin Özkoç, basına bir yazılı açıklama yolladı. Bu açıklamanın en can alıcı noktalarına bir göz daha atalım… ‘..İhaleyi, Sakarya’da önemli yatırımları bulunan Şen Piliç aldı. Bu haber, her şeye, bütün bu sürece rağmen içimizde bir umut yarattı. Şen Piliç’in sahibi Haşim Gürdamar’ı pek çok Sakaryalı gibi ben de yakından tanırım. Sakarya’daki önemli yatırımlarının yanı sıra eğitim kurumları gibi hayır işleri, toplumsal yardımları da bulunan değerli bir işadamıdır. O, sadece para için tüm Sakaryalıların hayır dediği bir işe evet demez. Umudum odur ki; o Sakaryalılara ihanet etmez..’

                                                  **

‘İktidar mensupları, muhalefet temsilcileri, STK’lar, büyükşehir belediyesi ve kanaat önderleriyle birlikte bir orta yol bulunabileceğine inanıyorum. Sakarya birlik olunca, çözülemez denilen sorunlarının, dayanışma içinde nasıl çözüleceğini herkese gösterecektir. Bu da Sakarya’nın göğsüne taktığı başka bir yıldız olacaktır. Ben bu konuda Haşim Bey’e güveniyorum. O, adını tertemiz harflerle Sakarya’nın geleceğine yazdıracaktır. Tarafların samimiyetle ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. Aksi takdirde umut, Sakaryalılar için ihanete dönüşecektir’

                                               **

Toplum 27 bin metrekare bir arazi. Haşim Gürdamar bu arazinin metrekaresine 29 bin 296 lira para ödemiş. 30 bin lira diyelim. Şimdi, Gürdamar’ın, bu arazilerin yarısını yeşil alan olarak Sakaryalılar’a hibe edeceğini düşünebilir miyiz? Ne kadar hayırsever olursa olsun, Gürdamar’ın böylesi bir fedakarlık içine gireceğine hiç kimse ihtimal vermiyor.

                                             **

Şimdi; iktidar partisi gerektiği kadar bu konuda duruş sergilememiş. Hatta Büyükşehir’den, ‘Konut ve Ticaret Merkezi’ adıyla imar bile çıkarılmış. Yani, Haşim Gürdamar’ın karşısına bir tek AK Partili yetkili bile çıkıp, ‘..Vazgeçin Haşim Bey. Bu arazi, Sakaryalıların geleceği, siz ihaleye girmezseniz, başkası da girmez..’ falan dememiş.

                                            **

E peki, Gürdamar, satın aldığı bu araziyi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıktığı şekliyle ve de arazinin tamamı elindeki tapunun özellikleri ne diyorsa, öyle kullanırsa bu şehre ihanet mi etmiş olacak? Yoksa, bu araziyi, satış kertesine getiren, bu konuda kılını dahi kıpırdatmayanlar mı bu şehre ihanet etmiş olacak?..

                                            **

Kapitalizm işte böyle bir şeydir Engin Bey!..