Değerli atasözümüzün anlamı; Bize yapılan küçük bir iyiliği, gösterilen dostluğu asla unutmamalıyız.
Kahve önemli. Toplumumuzda kahve, çok değer verilen kişilere sunulur. Sunulan kahve ile yeni dostluklar kurulur, dargınlar barışır, büyük antlaşmalar, kahve ile pekiştirilir.
Saygı ifadesi olduğu için de küçükler büyüklerin yanında kahve içmez.
Yapılan iyiliklerin unutulmaması gerektiği de atasözümüzün özüdür. İlk kahvesini 22 yaşında içen biri olarak, peki biz ne yaptık;
Kar manzarası için kar üzerine koyulmuş kahve fincanından içilen buz gibi kahveler, dekorlar arasında kaybolmuş kahve fincanı, sohbetin tam ortasında foto çekilmek için bekleyen 3 yudumluk bir kahve…
Ve  kitapları da bu işe alet ettik. Okumalıyız ,okumak empati yeteneğimizi geliştirir.Okuyupta yaşadığı anı hatıra olarak sosyal medyada paylaşanlara sözüm yok. Sözümüz paylaşmadan edemeyenlere…
Ayrıca bir de kahve fincanları var, onlara gelince hala en sevdiği fincanı, kupası bardağı olanlar kaldı mı acaba benim gibi? Aynı fincanla fotoğraf paylaşsak ayıp olur mu?… Bence her foto için ayrı satın alınan fincanlarınızı eşe dosta hediye olarak götürebilirsiniz; nede olsa tek defa kullandınız ziyanı olmaz.

TÜRK KAHVESİNE BUNU NEDEN YAPTIK?
İnsanlar sosyal medyayı en çok benliklerinin narsisist tarafını okşamak için kullanırlar. Paylaşılan gönderinin beğenilme sayısı arttıkça o tarz paylaşımları daha çok yapma eğilimi de artar.
Aynı şekilde beğeni sayısı azaldıkça kişi hemen ‘bu aralar yanlış bir şey mi yayımladım? Nerede hata yaptım? Vb. Kaygılarla normal hayatta yapmayacağı şeyleri yapıp kendini olduğundan farklı gösterip beğeni kazanmaya çalışır.
Bu da kişide düşük benlik saygısına yol açıp, depresyonu tetikleyebilir. Oysaki değerliliğimiz ya da yeterliliğimiz kişilerin anlık “beğen” tuşuna basmasına bağlı  değildir.
Eğer  sürekli ve amaçsızca sosyal medyada geziniyorsanız, sosyal medyada yaşanan mutluluklar gerçeğin önüne geçmeye başlamışsa, gerçek hayatta görüştüğünüz arkadaşlarınızla yüz yüze görüşmeyi azaltmış ve sosyal medyadan sohbet ediyorsanız, aile zamanınızı boş yere sanal ortamda harcıyorsanız, sosyal medya bağımlısı olabilirsiniz.
Bu alışkanlıktan kendiniz de kurtulabileceğiniz gibi bir uzmandan da destek alabilirsiniz.