AK Parti sanki dönüşü olmayan bir yola girmiş gibi? En cahil insan bile, AKP’den çok büyük oy dönüşü olduğunu gördü. Zirve körlüğü aklı silebilir mi?

Kardeşim, İstanbul 16 milyon insanın yaşadığı dev bir ülke. O ülkede Büyükşehir Başkanlığı için halkın O tercihini Senin yaşattığın korkular yarattı.

Sen hala Zirve Körlüğü’nde patinaj yapmayacaksın. “ Topal ördek!” lafı bir Erken İtiraf gibi belleklere kazındı. Halk,“ Seni çalıştırmayacağız!” lafını anladı.

Aba altından da değil, açık ve net, “ Belediye meclislerinin hepsinde çoğunluk bizde! Belediye meclisinde Sana iş yaptırmayız!” lafını halk anlar.

Ama, ülke siyaseti Ekrem İmamoğlu gibi bir karakterle hiç karşılaşmamış. Ülke insanları, başta AKP’ye oy verenler, İmamoğlu ile başka bir siyasi kimlikle tanıştı.

Ekranlar açık, İstanbul halkına yapılmak istenen hizmetler her gün insanların evinde, çoluk çocuğa gösteriliyor. İş yaptırmak istemeyenler de orda görülüyor!

AK Partili meclis üyeleri de, devleti yönetenler de ekranda; halk artık görüyor. AK Partiye oy veren kimi insanların sular seller gibi arınmaya koştukları da açık!

İstanbul’da 800 000 oy farkı AKP içindeki arınmaya yönelişi gösteriyor.

Dünya şehri İstanbul’da hizmeti engelleme siyasetini dünyanın en uzak ülke halkları bile izliyor. Hizmeti engellemek için çıkarılan kanunları da görüyorlar.

Sakarya’da Sakaryalılar için yazıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı da değişti. Hak’ka inanan herkes İstanbul Büyükşehir Başkanı ile kıyaslasın:

Ekrem Yüce Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Sakaryalılar takdirlerini konuşturdu, Ekrem Yüce’yi de büyük oy farkıyla Başkan seçti.

Hak emri yerine geldi, mazbata- iki günde-derhal verildi. Ekrem Başkan da çalışacağı tüm Yönetici Kadrolarını kendisi-iki günde- belirlemeye başladı.

Ki, Zeki Toçoğlu da AK Partili bir Başkan’dı. Ama, Ekrem Başkan, hak gereği kendi kadrosunu oluşturdu. Büyükşehir’e hakim olmada hiçbir engel yoktu.

Bakın, 4 ay geçti, şehir Ekrem Yüce’den pek iş istiyor, baskı yapıyor mu? Yok!

Basın da beklemiyor. En az 2-3 ay daha beklenir. Şehrin Ekrem Yüce’den ufak tefek beklentileri belki yazılır. Alışma ön uyarılarla geçer.

Şu gün yapılmayan sudan işler bile 6 aydan sonra sorulmaya başlar, utanılır. Ama, mecliste-basında-ufak ön eleştirilere tavrının değiştiğini görmek üzücü.

Biline; Ekim 2019 sonrası işin rengi çok değişir. Sakarya asla bir İstanbul değil!

İstediği gibi Kadrosunu yapmış, kadrosunu oturtmuş. Proje ustası(!) Başkan zaten kimi projelere sahip-hakim (?) olacaktır; olmalıdır!

Kendisi AKP’li ve AKP de devletin tüm para kaynaklarının başında! Sakın ola, ” Çok borç devraldım. Projem çok, param yok!” bahanesi olmasın. Para GANİ : -)

Para Gani ki, hala dağlara taşlara baraj projeleri var! “ Sakarya’nın 100 yıllık su ihtiyacını karşıladık!” laflarını ben mi ettim? Benim kaygım Sakarya’nın bu günü!

Madem 100 yıllık su garanti ettiniz; baraja para harcama, bi dur!

Madem; Sakarya’da su bol; Türkiye’nin en içilebilir sularını halka içirin. O su da Türkiye’nin en ucuz suyu olsun!

AK Partili Seçilmiş olsam; kendime de, partimi yönetenlere de bunu sorardım.

Ve; Sakarya’da, Büyükşehir Başkanı’na tanıdığımız, ertesi gün verdiğimiz HAK Haklarını İstanbul’a Büyükşehir Başkanı seçilene neden vermedik?

1 Milyon Sakaryalının HAK’kı Hak da, 16 milyon İstanbullunun Hak kı? Yaptığı atama imzalanmıyor, Kadrosunu kuramıyor; para kaynakları elinden alınıyorsa?

Ekrem Başkan yaptı. İnancım,” İşi Ehline ver!” der. Ekrem Başkan,” Aradım taradım, şu konuda Sakarya’yı Yönetecek liyakatli birisini Rize’de buldum!” der.

Buna da,” Sakarya’daki belediyeleri 25 yıldır AK Parti anlayışındaki başkanlar yönetti. 25 Yılda Ekrem Başkanın aradığı Liyakati üretememişiz.” diyebiliriz.

Şimdi, Rize’den transferle atanan Yönetenin ameli ile izlenir. Hatasını Ekrem Başkan öder.

Ama, yararlı olur, Adapazarı-Sakarya ihya olursa da hem kendisine, hem de Ekrem Başkan’a sevgi saygı büyütürüz. Arkalarında da dev bir Devlet Gücü: -)

Ekim 2019 gibi, Adapazarı Raylı Sistemi, imara açılarak yok edilen Köyler, Meralar, Dağ ve Ormanlar, Su Kaynakları sorulmaya başlanır.

Adapazarı ve ilçe şehirleşmeleri de, ulaşım ve alışveriş piyasaları da, OKUL arazileri ile Otopark talanı da didiklenir.

Çünkü; Sakarya Topal Ördek değil! İstanbul Büyükşehir gibi, mahkum edilmedik. O’nun bedelini halk Sakarya’da bile Oylarıyla ödetirse şaşırmayın.

Parti akl-ı selim der; ben sağduyu; halkı ya anlar, ya da anlar : -)