Umudun ve azmin son savaşçısı, Neslihan Tay’ın vefatına gerçekten çok üzüldüm. Bazen çok şey söylemek istiyor insan, sonra anlamsız ve kifayetsiz kaldığını fark ediyorsun kelimelerin, sonrada susuyorsun. Ama bizlere mücadeleyi ve umudu hatırlattı. Lütfen bu mirasa sahip çıkalım.

Her geçen gün umutlarımızın azaldığı bir ekonomi var ülkemizde, Veriler üzerinden güzel gösterilmeye çalışılan ekonomimiz, gerçekte çok sıkıntılı. Baz ektilerinin kullanılması ile bir sürü yapılan zamlara rağmen, düşük enflasyon ile karşılaştık.

Veriler ile oynamaya o kadar alıştık ki nasıl olsa sorgulayan ve hesap soran halk yok. Tarım Bakanı Pakdemirli de ayak uydurdu kandırmaca verilere. Geçen seneye göre büyükbaş, süt İneği, koyun ve keçi sayısında ciddi yükseliş olduğunu söylüyor. Aynı açıklamanın devamında kasaplık ette, inek sütünde, keçi sütünde ve koyun sütünde ciddi düşüş olduğunu ilave diyor. Bu nasıl bir tezat diye soran yok. Gerçekler üzerinden değil de, kağıt üzerinden devam ediyor hayat. Halk verilere değil de cebine bakıyor artık.

Geçen hafta’ya güzel başlayacağımızın heyecanı ile uyandık güne, Fed faiz indirmişti. Tüm dünya piyasaları bu beklentinin gerçekleşmesi ile yeşil ekranlarla kaplandı. Bizde tüm hafta’yı kıpkırmızı geçirdik. Yükselmesini beklediğimiz piyasaları Bakanlar ve pelikancılar savaşı gündeme damgasını vurdu. Bir birlerini fetocu olmakla suçladılar. İşin ilginç yanı bu arkadaşlar hala aynı partide siyaset yapıyorlar. Ama sorsanız, Akp’de fetöcü yok.

Ekonomi ilk önce güven ister, istikrar ister, adalet ister, hukuk ister. Emin olun veriler daha sonra gelir. Yabancı yatırımcı şu soruyu sorar! Eğer ben hükümete yakın bir iş insanı ile mahkemelik olsam, Mahkeme adil karar verir mi? Evet yabancı bir yatırımcı, Demirören’le, Sancak’la, Ağaoğlu ile yada Albayrak’la mahkemelik olsa sizce mahkeme ne kadar adil karar verir? İşte yabancı yatırımcı huzur bulamayacağı ortama gelmez. Gelmediği gibi gelenlerde geri kaçar. Son bir haftada borsada 723 milyonluk satış gerçekleşti. Ve büyük bir ihtimal bunun devamı gelmeye devam edecektir.

Erken seçimi gündeme getirmek ise ekonomiye hiçbir zaman can vermez, hatta nefesini keser. Aslına bakarsanız ekonomi ve ülke gidişatı için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Belki de bu sefer erken seçim ekonomiye çare olur ne dersiniz?

BİST100: Yazılarımızı takip eden arkadaşlar geçen hafta destek direnç tahminlerimin yine nokta atışı olduğunu fark etmişlerdir. Haftaya 100.236 dan merhaba diyeceğiz. 100bin desteği kırılırsa piyasalarda karın ağrıları başlar. Aşağı doğru desteklerimiz 99.500, 98.750, 97.500 ve 96.000 var. 100bin üzerinde ilk hedef 103bin. Short pozisyonlara dikkat.

DOLar: Haftalardır çıktı çıkacak, düştü düşecek beklentisi ile gerilim ortamının artmasına sebep olan DOLar, Global ve iç piyasalarda ki hareketlerin sayesinde yön arayışını sürdürüyor. Haftanın son işlem gününün son saatinde 4 kuruşluk yükseliş fiyatın tekrar 5.74 ün üzerine atmasına sebep oldu. Son bir hafta’da yerleşik yatırımcılar 1.5 milyar DOLar alım yapmış. Varın gerisini siz düşünün.

ONS ALTIN: 1.516 dan başlayacak ons altın haftayı 1.525 dirençi, 1.483 desteği arasında hareketle geçirmesi muhtemel. 1.525 üzerinde hızlı hareketler gelecektir.

Hepimize bol bereketli hafta diliyorum.