Eveet, dana’nın kuyruğunun kopacağı güne geldik, YSK bugün İstanbul seçim sonuçları kararını açıklayacak. Piyasalar ya daha çok gerilecek, ya da biraz olsun durulacak. Açık ve net söylüyorum,olası hukuk dışı bir kararda kriz başlangıcı olur. Mayıs ayını, içinde birçok sıkıntıyı barındıran bir ay olarak takip edeceğiz. Aslında elimizdeki veriler krizin başlaması için yeterli, lakin bir bahane bunu daha hızlı tetikleyecektir. Şimdi sizin aklınıza hemen döviz kurları geliyor değil mi? Kriz, döviz kurlarından önce enflasyon demek, alım gücünün çok daha fazla zayıflaması demek.

   Kış aylarını uyuyarak geçirdik. Bahar geldi çiçekler açtı, piyasalar hareketlendi. Sıkıntılar ardı ardına geliyor. İç piyasa bıraktığınız gibi, ilave olarak ÖTV zamları, merkez bankasının döviz rezervleri, enflasyon rakamları ve haliyle borçlanma faizlerinin uçuk yüksekliği gündemde. Dışarıda bizle ilgili problemler hala sürüncemede bunlar neydi kısaca hatırlayalım; S400 savunma sistemleri, F35 Hayalet uçaklar, Patriot savunma sistemleri, İran’a uygulanan ambargodaki muaf 8 ülke ye yaptırım. Bunlar yetmezmiş gibi birde Nato’nun Güney Kıbrıs’ı daveti. Dış politika da cephelerimizi genişletmeye zorluyor. Bunlara, birde mevcut sınır sorunlarımızı ekledik mi, omuzlarımız kaldırmakta zorlanacak bir yükün altında ezilmeye başlayacak.

   Bunun yanında bir de Numan Kurtulmuş’un ortak para birimi açıklamaları var ki, ben bu açıklamalara hiç ama hiç katılmıyorum. Bu konuyu da detaylı şekilde ayrı bir köşe yazısı olarak paylaşacağım sizlerle. Gelelim bu hafta piyasaların akışına. Hareket, heyecan ve adrenalin had safhada olacak. Yürek dayanmaz cinsinden yani. Hep söylediklerim çıkıyor diye bana kızan takipçilerime buradan bir iki kelime etmek istiyorum. Bana kızana kadar söylediklerimi kaile almanız sizi daha fazla mutlu eder.

   BİST100: Haftayı 93,946’dan kapattık, söylediğim dirençler çalıştı. Maalesef  96.000 üstüne çıkamadı ve haftayı hafif desteği olan 94.000’in altında kapattı. Yeni haftaya beklentilerin sonuçları damgasını vuracak. Haftanın tek verisi 8 Mayıs’ta gelecek olan Hazine nakit dengesi. Yukarıda anlattığım şeyleri tekrarlamak istemiyorum, o yüzden haftalık destek ve dirençlere geçiyorum. Aşağı doğru destekler; 93,500, 92,800, 91,200, 89,500 var. Burada 89.500 çok ama çok önemli bir destek, eğer kırılırsa her türlü hissederiz buna emin olun. 85.000 altında ise yatırımcılara tavsiyem borsa’dan uzak durmaları. Yukarı doğru dirençler ise; 94,450, 94,900, 95,100 ve 95,450 var. 95,450 üzeri kalıcı yükselişlerde bahar müjdesi olur ki şimdilik borsa için karakış başlıyor maalesef.

   DOLar: Geçen hafta 5.75 in altı yok demiştim, bu hafta’da gökten DOLar yağmadığı sürece 5.75 hatta 5.82’nin altı yok gibi. DOLar’ın gevşemesi için artık bir mucize lazım. Hafta’ya 5.97 den başlayacak olan DOLar en fazla 15 kuruş gevşer. Oda, ıkına sıkıla olur. Yukarı doğru hareketlerde ise 6.00, 6,15, 6.25, 6.35, 6.54, 6.70 bundan sonrası Allaha emanet. Düşüşler ne kadar ıkına sıkıla olacaksa, yükselişlerde o kadar hızlı olacaktır maalesef.

   ONS ALTIN: Aylık grafikte pozitif uyumsuzluk var, Fiyat hareketleri aşağı, yukarı oynarken altın alımları her kademeden devam ediyor. Haftaya 1.279$ dan başlayacak olan ons altın 1.270 – 1.295$ arasında hareket edecektir. Geçen hafta söylediğim yatay seyir, bu hafta sonuna doğru yukarı yön gösterebilir. Altın’daki harekette aynı $ da olduğu gibi kırılma zamanı an meselesi oldu.

Hepimize bol bereketli bir hafta dilerken, Mübarek Ramazan ayının da barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ederim. Hayırlı Ramazanlar.