Akyazı’nın Şerefiye köyünde yaşayan Osman Yılmaz, Hollanda’dan her sene Şerefiye köyüne tatile gelen modacı kuzeninin yeteneklerinin farkına vararak Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılması gerektiğini düşünüp, kendisinden habersiz sürpriz yaparak kuzeni adına yarışmaya başvurdu.
Kuzeni Dennis Van Dorem’in kısa sürede hiç makas ve dikiş kullanmadan elbise yapabildiğini, bu yeteneğini yarışmada sergilemesi gerektiğini düşünen Osman Yılmaz, başvurunun onaylanmasının ardından kuzeni Dennis Van Dorem ile birlikte Eskişehir’deki çekimlere katıldı.
Yarışmada hünerlerini sergileyen Dennis Van Dorem, 3 jüri üyesinden de evet oyu alarak bir sonraki turda yarışmaya hak kazandı.
Bizim Sakarya Gazetesi Akyazı Temsilciliğini ziyaret eden Dennis Van Dorem, modacı olma yolunda başından geçenleri anlattı. Bulunduğu ortamda kendisiyle aynı giysileri giyen birisi olduğunda  o ortam hemen uzaklaştığını, başka birinin kendisiyle aynı kıyafetleri giymesinden hoşnut olmadığı için kendisine değişik kıyafetler tasarladığını belirtti. Bu tasarladığı kıyafetlerin zamanla arkadaş çevresinde beğenilmesiyle arkadaşlarına ve çevresindeki insanlara kıyafetler tasarlamaya başlayan Dennis Van Dorem, böylelikle moda dünyasına adım atmış oldu.
İlk defilesini Hollanda’nın Rotterdam şehrinde semt pazarında yapan, eskimiş kot pantolon ve gömleklerden yaptığı koleksiyonunu pazardaki insanlara defileyle sunan Dennis Van Dorem, ayrıca sokak çocukları için de defileler düzenleyip gelirini sokak çocuklarına armağan etti. Bu yaptığı çalışmalar Rotterdam Belediye Başkanı tarafından beğenilerek ödüllendirildi.
İş hayatına İstanbul’da devam etmek isteyen Dennis Van Dorem, Nişantaşı’nda kendisine bir büro açtı. Çalışmalarına Nişantaşı’nda devam ederken, kuzeni tarafından sürprizle karşılaşınca yarışmaya katılma kararı aldı. İlk turu geçtikten sonra 2. Turda 5 dakika içinde pantolon, gömlek, ceket ve çanta dikecek olan Dennis Van Dorem, turu geçmesi halinde bir sonraki turda projelerini sergileyip yarışacak. 23 Ocaktaki çekimlere katılacak olan Dennis Van Dorem’in gösterisi, 26 – 27 Ocak’ta ekranlara gelecek.

Editör: TE Bilişim