Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya’nın dört bir yanına kazandırılan yaşam alanları vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPAŞ tarafından işletilen yaşam alanları Sakaryalıların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

 

Yeşille bütünleşmenin adresi

Sakarya’nın en büyük parkı olan Kent Park, gün içerisinde binlerce Sakaryalının stresten uzak bir şekilde yeşille bütünleşmesini sağlıyor. Kent Park’ta dost ve aile buluşmalarına ev sahipliği yapan mekan ise Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELPAŞ A.Ş. tarafından işletilen Kent Park Kafeterya. Tarihi Çark’ın gölgesinde, parka uygun mimarisi, sıcak çayı, yemekleri ve tatlılarıyla gün içerisinde Sakaryalılara soluklanma ve doğayla iç içe vakit geçirme imkanı sağlıyor.

 

Şehirde orman havası

Ormanpark; şehrin içerisinde, dişbudak ağaçları arasında orman havası yaşamak isteyenlerin adresi. Yerden yükseltmeli ahşap üzerine kurulu, doğanın bir parçası olan tesisleriyle samimi, doğal ve huzurlu bir ortam. Ormanpark, Sakaryalılara Restoran, Dört Mevsim Kafeterya, Sade Kahve ve Köy Kahvaltısı mekanları ile hizmet sunmaya devam ediyor. Aileler, çocuklar herkes Ormanpark’ta buluşuyor.

 

Camili’nin gözde mekanı

Deprem sonrası yerleşim bölgeleri de parklardan mahrum kalmıyor. Yenikent Park yeni yerleşim bölgesinin gözde mekanı olmaya devam ediyor. Oyun ve piknik alanları, manzaraya nazır restoranıyla Sakaryalıları kucaklıyor. Basketbol ve voleybol sahaları, bir buçuk kilometre uzunluğundaki yürüyüş yoluyla özellikle bölge halkının spor yapabilmesi için doğal güzelliklerin arasında önemli bir imkan sağlıyor.

 

Korucukpark ile huzurlu anlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yerleşim bölgelerinden olan Korucak’a kazandırılan Korucukpark bölge halkının sosyal hayatına canlılık katıyor. Parkta inşa edilen kafeterya Sakaryalılara Büyükşehir Belediyesi’nin kaliteli hizmet anlayışının ayrıcalığını yaşatıyor. 40 dönüm yeşil alan ve eşsiz bir manzaraya sahip olan Korucukpark, misafirlerine, yürüyüş, spor, fitness ve piknik yapma imkânı sunuyor.

 

Nostaljik bir soluklanma noktası

Atatürk Parkı’nda başlatılan çalışmalar neticesinde mevcut alandaki binalar yıkılarak Şemsiyeli Park tekrar Sakarya’ya kazandırıldı. Her kesimden Sakaryalının şehrin merkezinde, yeşillik eşliğinde soluklanabileceği önemli bir buluşma noktası ortaya çıktı. Şemsiyeli Park Sakaryalılar için hatıraların canlandığı yeni bir adres oldu.

Editör: TE Bilişim