Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde zaman zaman yaşanan koku problemini çözecek projede çalışmaların başladığını duyuran Başkan Toçoğlu, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin koku oluşturan ünitelerinin üzerini tamamen kapatıyoruz. 5 milyonluk projede ekiplerimiz çalışmalara başladı. Kısa süre içerisinde bölgedeki koku problemi kesin çözüme kavuşacak” dedi.

 

Başkan Toçoğlu, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin bulunduğu bölgede zaman zaman çeşitli nedenlerle yaşanan koku sorunu tarihe karışıyor. Geliştirdiğimiz proje ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin üzerini tamamen kapatıyoruz. Bildiğiniz üzere projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. Hızlı bir şekilde hazırlıkları tamamlayarak çalışmalara başladık. İnşallah kısa süre içerisinde tesisimizin üzerini tamamen kapatacağız. Projenin tamamlanmasıyla bölgede olası koku sorunu tarihe karışacak” diye konuştu.

 

Çalışmalar Başladı

Şehir için planlanan projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “İnşa ettiğimiz entegre kanalizasyon hatları ile evsel ve endüstriyel atıksuları Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizde en ileri teknoloji ile arıtıyoruz. Tesisimizin bulunduğu bölgede zaman zaman çeşitli nedenlerle koku sorunu yaşanıyordu. Bu konuda gerek yurt içi gerek yurt dışında birçok uygulamayı inceleyerek bir proje hazırladık. Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin koku oluşturan ünitelerinin üzerini tamamen kapatıyoruz. 5 milyon liralık proje kapsamında 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizde de aynı çalışma uygulanacak. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Kısa süre içerisinde projeyi tamamlayarak söz konusu bölgelerde olası koku sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

 

5 Milyonluk Proje

Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı anlamında şehrimizin 16 ilçesinde birçok projeyi hayata geçirdik. Söz verdiğimiz birçok yatırımı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu projelerimizin bir kısmı da devam ediyor. SASKİ’nin şuanda devam eden projelerinin değeri 550 milyon lirayı bulmuş durumda. Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Projemiz şehrimize ve bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim