SAÜ yönetimi ve kurmayları ile birlikte Yenikent’e kazandırılan MYO binasını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Tarafımıza ait olan iki adet kalıcı iş yerinin beğeni kazanan bir dönüşüme tabi tutulduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Üniversite demek özgürlük demektir. Kafeterya, yeşil alan ve diğer sosyal donatı bölgeleri anlamında da öğrencilerimize özgürlük tanımamız gerekir. Bu konuda da gereken tüm adımları atacağız” dedi.

Programda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanları Prof. Dr. Atilla Arkan, Prof. Dr. Hamza Al ve Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Büyükşehir Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Sezar Ercan, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ve MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gümüş hazır bulundu.

4 Bin 500 Kayıtlı Öğrenci

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak okulun fiziki yapısı ile ilgili olarak MYO Müdürü Gümüş’ten ayrıntılı bilgiler aldı. Gümüş yaptığı mini sunumda; okulda 4 bin 500 kayıtlı öğrenci olduğunu belirtti. Adapazarı MYO’nun Otomotiv bölümü haricindeki tüm sosyal ve teknik bölümlerinin yeni okula taşındığı bilgisini de paylaşan İsmail Gümüş, yeni eğitim projesinde 52 ofis, 33 sınıf ve 6 adet bilgisayar laboratuarının bulunduğunu kaydetti. Gümüş ayrıca yeni MYO’nun 11 bin metrekarelik 2 adet kalıcı iş yerinin dönüşüme tabi tutulması ile hayata geçirildiğini ekledi.

Mağduriyete Geçit Yok

MYO çevresinin yeşillendirilmesi ve kafeterya konusunda kurmaylarına gerekli talimatları veren Başkan Toçoğlu, bu başlıktaki hizmetler ile ilgili olarak, “Öğrencilerimizin sosyal anlamda vakitlerini değerlendirebilecekleri alanların okul çevresine kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Üniversite demek özgürlük demektir. Kafeterya, yeşil alan ve diğer sosyal donatı bölgeleri anlamında öğrencilerimize özgürlük tanımamız gerekir. Bu konuyu asla gündemimizden çıkarmayalım. Ulaşımla ilgili de gerekli düzenlemeler yapıldı. Ek seferler düzenlenecek. Öğrencilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklar” diye konuştu.

Artık Son Rötuşlar

Toçoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra bina içerisinde sınıf, ofis ve laboratuarları yakından inceledi. Okulun sahip olduğu fiziki imkânların önemini SAÜ Rektörü Elmas ile değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Tarafımıza ait olan iki adet kalıcı iş yerinin beğeni kazanan bir dönüşüme tabi tutulduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Ortaya çok güzel bir proje çıktı. Sınıflar ve iç dizayn çok güzel olmuş. İnşallah çevre düzenlemeleri, oturma alanları ve kamelyalar da kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi. MYO Müdürü İsmail Gümüş ise, öğrencilerinin yeni binaya dair olumlu görüşlerini kendileri ile sürekli paylaştıklarını söyleyerek, öğrenciler adına da Toçoğlu’na şükranlarını iletti.

Üniversite Camiasına Hayırlı Olsun

Başkan Toçoğlu daha sonra dersten çıkan öğrenciler ile bir araya gelerek, kendilerine başarı dileklerini sundu. MYO öğrencileri de yeni okul binası için Toçoğlu’na teşekkür ettiler. Ziyaret sonrası değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Bugün üniversite yönetimimiz ile okulumuzu gezdik. Bu proje henüz ortada yokken de Sayın Rektörümüz Muzaffer Elmas’la temaslarımız sürmekteydi. O günden bugüne kadar istişare içerisinde, ortak akılla bu projeyi hayata geçirdik. Ne kadar doğru bir iş yaptığımız da bugün gözler önüne serilmiş durumda. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim camiamıza, Sakarya Üniversitesi ailesine ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Rektör Elmas’tan Ortak Akıl Vurgusu

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ifadelerine biz de katılıyoruz. Eğitim konusunda ortak akılla çok güzel bir hizmet bugün şehrimizin hizmetine sunulmuş durumda. Büyükşehir Belediyemize Sakarya Üniversitesi bünyesine böyle bir bina kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. SAÜ’nün vizyonu ve misyonuna uygun bir eğitim kurumu olarak Meslek Yüksek Okulumuz Camili’de hizmete başladı. Hayırlı olsun. Öğrencilerimize Allah’tan zihin açıklığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim