Annesi ölümden dönen ve ilgilileri hakkında soruşturma açılmasını isteyen Kemal Gürarda, “Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.Genel Müdürlüğünün işinde ki ihmalden dolayı meydana gelen yaralanmadan sorumlu görüyor ve SAKARYA CUMHURİYET SAVCILIĞINA buradan suç duyurusunda bulunuyorum.Lütfen bu şirketin yetkilileri ve sorumluları hakkında soruşturma başlatılsın” dedi.
Gürarda,şikayetinde şunları kaydetti:
“Karaman Mahallesi 1445 ada 1.Blok Daire:9 adresinde ikamet etmekteyiz.Bizim blok dahil yaklaşık 60-70 blok önündeki sokak aydınlatma lambaları 5 gündür yanmamaktadır.Sokaklar göz gözü görmez durumdadır.14-Kasım-2014 tarihinde de aynı durumla karşılaştık.gerek online arıza ihbarında bulunduk,gerek ise telefonla arıza ihbarı yapmamıza rağmen,arıza giderilmedi.BİMER’e 19-Kasım-2014 tarihinde şikayette bulunduktan sonra 21-Kasım-2014 tarihinde arıza giderildi,8 gün sonra,Başbakanlık İletişim Merkezine şikayetimizi yazmamız ile çözüme kavuştuk.
Tüm bilgi ve belgeler elimde mevcuttur.
Yine bu arıza tekrarlandı.
5 gündür halen devam eden sokak aydınlatma lambaları arızası,18-Ocak-2015 gecesi saat:19:30 dolaylarında annem Sebahat GÜRARDA karanlıktan,yolunu görememesi sonucunda düşmesi ile neticelenmiş.Aynı anda Karaman Devlet Hastanesine kaldırılmış ve sol kaşına 8 dikiş atılmış,burunda kemikte kırılma ile neticelenmiş.Annem ölümden dönmüştür.Bununla ilgili belgeler Hastane kayıtları ile sabittir.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.Genel Müdürlüğü,500 hanenin mağdur olduğu sokak aydınlatma lambalarının arızasını haftalar sonra gidermesi,bu gibi kazalara,yaralanmalara sebebiyet vereceği konusunda uyarılmasına rağmen dikkate almaması şiriketin ihmalidir.Acaba daha kaç kişi düşüp kafasını gözünü yaralaması gerekecektir.
Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.Genel Müdürlüğünün işinde ki ihmalden dolayı meydana gelen yaralanmadan sorumlu görüyor ve SAKARYA CUMHURİYET SAVCILIĞINA buradan suç duyurusunda bulunuyorum.Lütfen bu şirketin yetkilileri ve sorumluları hakkında soruşturma başlatılsın.
Sakarya Valiliğine sesleniyorum.Sakarya Medyasında haftalarca manşetlere taşınan,elektrik kesintileri için boy boy verilen demeçler,SEDAŞ lisansının iptal edilmesi için verilen beyanatlar nerede kaldı.SEDAŞ halen bildiğini okuyor ve bu şehirde onu düzene sokabilecek hiçbir yetkili yok.
Daha evvel BİMER’e görevliler hakkında şikayette bulunduğum halde, hiçbir sonuç çıkmamıştır.SEDAŞ’ın ihmali yüzünden şimdi annem ölümden döndü.Bu ülkede illa birilerinin ölmesi sonuçumu yetkililer harekete geçecek.”

 

Editör: TE Bilişim