Ramazan Bayramının sona ermesinin ardından şehir dışına çıkamayan yerli turist Karasu,Kocaali ve Kaynarca sahillerine akın etti. Tatilciler Kerpe,Kefken ve Cebeci’ye akın ederken yaşanan aşırı yoğunluk fırsatçıların iştahını kabarttı. Ramazan Bayramı sonrasında okullar açılana kadar tatil yapmak isteyen ailelerin akın ettiği sahiller dolup taşarken sahile yakın alanlarda alışveriş yapmak fahiş fiyatlar nedeniyle nerede ise imkansız hale geldi.

KAYIT DIŞI
Karasu,Kocaali, Cebeci, Kefken ve Kerpe sahilleri yakınında yazlık ev fiyatları günlük 200-250 liradan başlıyor. Bir çoğu kayıt dışı olan bu evler devlete tek kuruş ödemeden turizm en büyük pastasından pay sahibi oluyorlar. Ayrıca apart ve günlük oda fiyatları yazlı ev fiyatlarından farklı değil. Günlük oda ve apart fiyatlarında ise taban fiyat 200 oldu. Birkaç günlük tatile gelen ailelerin tercih ettiği ev ve oda tarzı yaşam alanları büyük rant kapısı oldu.

VATANDAŞ PES DEDİ
İzdihamı fırsat bilenler arasında sadece konaklama turizmi yer almıyor. Bir garip fiyatta su da uygulanıyor. 0,25 ml.suyu yer yer 2,5 liradan satan işyeri bulmak mümkün. Şort, terlik vb. deniz ürünlerinde ise piyasa değerinin kat ve kat fiyat çekiliyor. Restoran, kafeterya ve restoranlardaki yüksek fiyat politikası da yerli turisti pes ettirdi. Kasaplarda ise et ve tavuk ürünlerinde yüzde 40’a varan yüksek fiyat uygulanıyor.

AYNI PARAYA YURT DIŞI
Bir hafta sadece iki kişilik bir ailenin Kefken,Kerpe,Cebeci,Karasu ve ya Kocaali tatilinde ilçede konaklama yapıp yiyecek ve içeceğini ilçeden karşılayan iki kişinin yapacağı harcamayla profesyonel tur şirketleri aracılığıyla 4 gün 5 gece bin 300 liradan Almanya, bin 780 liradan İspanya ve İtalya turu yapılabilir. Ya da daha uygun fiyata vize olmayan ülkelere ya da Yunan adalarında geziye çok rahat çıkılabilir.
 

Editör: TE Bilişim