Dün gazetemizde de yer alan ‘Beyza’nın çığlığı’ başlıklı haberde, Kocaali’de yaşayan küçük Beyza’nın gözündeki sorun nedeniyle ameliyat olması gerektiği ancak bunun için 35 bin liraya ihtiyaç olduğu belirtilmişti.
Dün Valilik bu konuda yazılı bir açıklama yaptı yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi, ‘Beyza’nın aile fertleriyle ayrı ayrı görüşülmüştür. Daha önce muayene olduğu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Bölümü öğretim üyesiyle de görüşülmüş ve bilgiler alınmıştır.
PARA İSTEYEN YOK
Ameliyat için 35 bin lira istendiği gerçek dışıdır. Söz konusu öğretim üyesinden, Beyza’nın gözündeki sıkıntının sağlığına ve gözüne her hangi bir sıkıntı vermeyeceği de öğrenilmiştir. Buna rağmen öğretim görevlisi, kendilerine bu tür ameliyatların yapıldığı iki hastaneyi söylemiştir.
İKİ HASTANE
Bunlar, Ankara’da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’dir. Durumla ilgili hastamızın aile hekimi bilgilendirilmiş ve hasta ile görüşülmesi sağlanmıştır. Ayrıca Kocaali Kaymakamımız ile görüşülmüş, kendisi İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerini aile ile görüşmesi için yönlendirmiştir.
RANDEVU ALINDI
Aileden vakıf yetkililerinin kendilerini ziyarete geldiği telefon ile de teyit edilmiştir. Sonrasında Hastamıza, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 23/01/2013 – Saat 09:00 için muayene randevusu alınmıştır’

Editör: TE Bilişim