Vali Coş, Bizim için yerel basının vatandaşın nabzını tutan, onların hislerine tercüman olan, yönetimle halk arasında iletişim köprüsü kuran ve önemli hizmetler yapan kuruluşlardır. Geçtiğimiz yıl yapılan yararlı ve verimli çalışmalarınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü ve ayrıca yeni yılınızı kutluyorum” dedi.

KATILANLAR

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Bekir Dınkırcı, Abdul Rauf Ulusoy, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile hemen hemen tüm daire başkanları ve kalabalık basın mensubu katıldı.

KARASU LİMANI

Vali Coş daha sonra sorulan soruları şöyle cevapladı, “Karasu demiryolu projesi de limanın uhdesinde olan kısmı devam ediyor. O bittikten sonra yeni bir ihaleyle yolun geri kalan kısmının tamamlanması ve batı Karadeniz’i Marmara Bölgesine bağlayacak, lojistik olarak destek sağlayacak. Geçmişte bir sorun yaşandı, projeyle ilgili bazı durumlar nedeniyle ortaya çıkmıştı. Onlar da aşıldı. Güzel gelişmeler olacak”

OPERASYONLAR

“Sakarya'da FETÖ, PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlar başarıyla sürdürülüyor. İdari, adli, kolluk kuvvetlerimiz bir seferberlik, dayanışma halinde vazifelerini en iyi şekilde yapmak için çalışıyorlar ve yapıyorlar”

15 TEMMUZ GECESİ

"Bizim o akşam nerede olduğumuzu yüzlerce binlerce şahidi var. Sadece 1 tane değil, 4 tane telefonla görüşmelerimiz var. Karalama kampanyası çamur at, bulaşmazsa izi kalır mantığıyla, iyi niyetli olmayan bazı mihrakların yaptıkları... MOBESE binası ve valilik binası haricinde başka bir çatı altına girmeden, hatta Emniyet Müdürlüğünde 'Müdüriyete alalım bahçe güvenli değil' diye güvenlik kaygıları vardı arkadaşların. Emniyet içindeki FETÖ'cüler olması sebebiyle. Ama bahçede meydanda kalmaya devam ettik”

KAHRAMANLAR

Darbecilerin whatsapp yazışmalarında vatandaşlarımızın sokağa çıkmasından, - ki burada sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasından önce de Sakarya'da sokağa çıkanlardan rahatsızlık duydukları, tedirgin oldukları görüyoruz. Hatta kuvvetlerinin yetersiz olduğunu, hava desteği istediklerini, Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi uçak ve helikopterlerden ateş edilmesini istediklerini biliyoruz. Kahraman Sakarylı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Biz de Kahraman Sakaryalılarla ve emniyet güçlerimizle birlikte üzerimize düşeni yapmaya çalıştık”

Editör: TE Bilişim