Atatürk spor salonunda yapılan Milliyetçi Hareket Partisinin 11’nci İl Kongresine Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milletvekili Münir Kutluata, yeniden aday olan İl Başkanı Levent Bülbül, Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, oda ve dernek başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı.
‘TÜRKİYE’NİN KALBİ SAKARYA’DA ATIYOR’
Türkiye’nin kalbinin Sakarya’da attığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Burada ülkenin kalbi var, Sakarya’da Türk milleti var, Sakarya’da Türk vatanı var. Sakarya’yı anladığınız zaman bu coğrafyayı vatan yapanların nasıl vatan yaptıklarını anlarsınız. Anadolu’nun her bir tarafından Balkanlardan ve Kafkaslardan buraya gelerek bu coğrafyayı vatan yapanlara selam olsun. İşte bir milletin nasıl 36 ya bölünemeyeceğini görmek için Sakarya’yı görün. Sakarya diyor ki; hangi etnik gruplar olursak olalım ben Türk milletiyim diyor, ben bu coğrafyayı vatan yaptım diyor” dedi.
‘HORONU DA BİZİM ÜÇAYAĞI DA BİZİM’
Vural, “İşte bugün bu milleti anlamayanlar Anadolu’dan balkanlardan Kafkaslardan gelenlerin bu coğrafyayı vatan yaptıklarını anlamayanlar bize çözüm masalını anlatmaya çalışıyorlar. Bizi suyun ötesinden gelenler diye aşağıladılar. Türkiye Anadolu’dan gelenlerinden Kafkaslardan gelenlerinde vatanıdır burayı vatan yapmışlardır Sakarya’dan diyoruz ki; horonu da bizim üçayağı da bizim Ne yapacaksınız? Arnavut ciğeri de bizim Boşnak böreği de bizim ıslama köftesi de bizim. Ben Türk milletiyim ne yapacaksın?
‘SAKARYALIYA HAKARET’
Duvarda asılı bulunan ve AK Parti Sakarya Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün Abdullah Öcalan’ı kast ederek ‘Bir insan barış için önemli adımlar atmışsa kendisi için de bir güzellik yapılmasını bekler. Kendimi onun yerine koyup empati yapacak olursam, 30 yıllık kanı durdurma konusunda katkı sağlamışsınız, yeni bir süreci başlatmışsınız. Bu yüzden kendi kendine ben ne olacağım diye düşünmüştür diye düşünüyorum’ sözlerine tepki gösteren Vural, “Kendinin terörist başının yerine koyan bir Sakarya Milletvekili var diyen Vural, “Kendini terörist başının yerine koymak Sakaryalıya hakaret değil midir? Onun yerine kendini koyuyorsun, kundakta ki bebekleri öldüren kim? Sakaryalının eli kanda değil, Vekilinin gözü neden kanda olsun. On binlerce vatandaşımızın katlinin emrini vermiş terörist başının yerine kendini koyabilen bir İnsan Hakları Komisyonu Başkanı” ifadelerini kullandı.
‘CENAB-I HAKK BU İBRETLİKLERİ BİLEREK GÖSTERİR’
Vural, salonda asılı Ebu Zerr'in Muaviye'ye söylediği 'Bu sarayı kendi paranla yapıyorsan israftır. Devletin parasıyla yaptırıyorsan o da ihanettir' afişini okuyarak “Yav o kadar ibretlidir ki bu. Muaviye'nin yaptığı sarayın adı ne biliyor musunuz? Kasrül Beyza. Yani Beyaz Saray, Ak Saray. Düşünebiliyor musunuz yav, Muaviye'nin de sarayı Ak Saray, bu gün yapılan saray da Ak Saray. Cenab-ı Hakk bu ibretlikleri bilerek gösterir” şeklinde konuştu.
KÜLLİYE ELEŞTİRİSİ
Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Saray'ın isminin saray kısmını külliye olarak değiştirileceğini söylediğini hatırlatarak, bunların külli olarak götürdüklerini, yeni ismi doğru bulduğunu ve cuk diye oturduğunu belirti. Vural, “Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıyorlar işte israf saray. 1,5 katrilyon lira, 5 katrilyona çıktığını biliyoruz açıkçası. 'Yürüt'menin de başı benim diyor. Bakanlar Kurulu'nu toplarım diyor. Ak Saray'a külliye ismi verilsin diyor, Ben bu ismi doğru buluyorum, gerçekten külli olarak yiyorlar. Külli-ye. Ekip olarak götürüyorlar. Çok uygun olur. Külli-ye. Bari cüz'i yeseniz. Külli yiyorsunuz, bu isim de cuk oturmuş” şeklinde konuştu.
‘AK PARTİNİN MİLLETİ İLE İLGİSİ YOK’
Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ise konuşmasında yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’nin yeniden iktidar olması halinde ülkenin bölünme ve çatışmanın içine gireceğini öne sürerek herkesin bu bilinç ile sandığa gitmesi gerektiğini ifade etti. Yapılacak olan seçimlerde iki iddialı partinin olduğunu anlatan Kutluata, “Hedefi Türk milleti ile ilgisi olmayan AK Parti iktidarı ile bu zihniyeti çekip çıkaracak olan MHP arasında bu seçim olacaktır”
ÇANAKKALE RUHU
İl başkanı Levent Bülbül ise konuşmasında Çanakkale ruhunun temsilcisi olan MHP’nin millete giydirilmek istenen ihanet elbisesini giymeyecek ve giydirmeyeceğini söyledi. Yapılacak olan genel seçimler de MHP’nin kaybetmesi halinde ülkenin kaybedeceğini dile getiren Bülbül, “Milletimiz MHP’yi bekliyor. Kafamızı öne eğecek hiçbir günahımız yoktur. Bu işi sandıkta çözüp bitirmemiz lazım. Haziran ayında MHP’nin zaferi, milletimizin zaferi olacaktır. Çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmadan çok çalışarak MHP’yi iktidara taşıyacağız”
YÖNETİM KURULU
Konuşmaların ardından yapılan seçim ile tek liste olarak seçime giren Levent Bülbül, 600 delegenin 447’sinin oyunu alarak yeniden İl başkanı olurken, yönetimi şu isimlerden oluştu: ‘Hüsamettin Atasever,Hakan Alkan,Ömür Açba, Ahmet Boyun, Kerim Ergezen, Niyazi Korkusuz, Ahmet Kazıcıoğlu, Suata Yılmazer, Yılmaz Salman, Ümit Dikbayır, Engin Kaba, Selahattin Yıldırım, Mülayim Gürkan Darol,Ahmet Ziya Akar, Muhammed Varol, Recep ali Küçük, Adnan Keskin, Fikret Paçacı, Mine Bülbül Keskin, Banu Garlı, Hacer Özdemir, Oğuz Alkaş,İlhan Ayyıldız,   Kemal Tank, Oktay Özhan, Mehmet Engin Salman, Mustafa Kanarya, Aydın Bostancı, Türker Ergül, Vedat Balcıoğlu, Abdul Fatih Kır, Fatih Dalkan, Ali Osman Pırıldar, Cavit Uzun, Fatih Özkür, Bülent Hoşsöz, Nihat bakır, Rafet Bayram, Hasan Sağlam, Halil Hakan Oturak, Ramazan Hafızlar, Bahadır Çallı, Hülya Gedikoğlu, Yıldıray yılmaz, Kürşat Altınküpe,   Nurcan Serdaroğlu, Paşa Demirci ve İlker Batmaz’dan oluştu. Levent ERİŞ

Editör: TE Bilişim