Erenler muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “2019 öncesinde tüm grup yollarını asfaltlayacağız. Dev ulaşım projelerimizin önemli bir kısmı da Erenler’de hayat bulacak. Ayrıca ADA AVM önüne inşa edeceğimiz üstgeçit projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda çalışmalara başlıyoruz” derken; Genel Başkan Yardımcısı Dişli, “Ülkemizi hızlı bir şekilde daha fazla büyütebilmek için çok hızlı kararlar alıp uygulamamız lazım” dedi. Kılıç ise; muhtarlardan özel bir çaba beklediklerini söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler muhtarlarıyla bir araya geldi. Nehir Sefası’nda gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Erenler Muhtarlar Derneği Başkanvekili Erol Şahin, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı.

 

Aydınlık yarınlar için

Muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Referandum süreci ve taleplerle ilgili istişarelerde bulunmak üzere bir aradayız. Ülkemiz 16 Nisan’da önemli bir seçime gidiyor. İnşallah 16 Nisan’da bu engeli aşarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için gerekeni yapacağız. Bizler belirli bir program dâhilinde işlerimizi sürdürüyoruz. Bunların dayandığı yer Ankara. Ankara’da hükümet güçlü olursa bizim de işlerimiz daha hızlı ve verimli ilerliyor. Daha güçlü hükümetler için bu süreci değerlendirip ülkemizi istikrara kavuşturmamız gerekiyor. Artık son 11 günümüz kaldı. Son düzlükte enerjimizi kaybetmeden evet için çalışmaya devam etmeliyiz” diye konuştu.

 

Ulaşım projeleri

Başkan Toçoğlu, “İşlerimizi büyük bir ciddiyet içerisinde yapıyoruz. 1 Kasım öncesi taleplerinizi almıştık. Bir sıkıntı olmazsa 2019 öncesinde grup yollarımızı bitireceğiz. Geçtiğimiz günlerde ulaşım alanında yapacağımız dev yatırımları tanıtmıştık. Erenler ilçemiz yatırımlarımızın önemli bir kısmından yararlanacak. Çok önemli ulaşım projelerimiz hem Erenler’de hem de şehrimiz ulaşım ağında büyük bir önem taşıyacak. Bu projelerimizden ADA AVM önüne yapılacak olan üstgeçit için ihalemizi yaptık. Çok yakın bir zamanda inşaatı başlayacak.”

 

Akıllı şebeke sistemi

Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yenilediklerini belirten Başkan Toçoğlu, “25 milyon lira değerindeki dev yatırım ile ilçemizde akıllı şebeke sistemini kuruyoruz. İlçemiz için 30 kilometre yeni içmesuyu hattı inşa ediyoruz. 300 kilometrelik hattın 29 farklı noktasına basınç odaları yerleştirerek Erenler ilçemizi yüksek teknoloji akıllı şebeke sistemi ile buluşturuyoruz. Yeni sistemle Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu anlık olarak izleyerek vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Proje ile ilçemizin içmesuyu kalitesini güvenceye alıyoruz. Bunun yanı sıra bölgede 4 etaptan oluşan yeni bir yağmursuyu ağı da kuruyoruz. Erenler için 7 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Erenler’in altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sakarya farklı bir il

Referandumda evet çıktıktan sonra bürokrasi ile yaşanan sıkıntıların büyük oranda ortadan kalkacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Böylece hizmet etmek daha kolay hale gelecek. Bizler 60-65 gündür sahadayız. Her alandan insan bu anayasa değişikliğinin geçmesinden yana. Sakarya’nın bir başka özelliği de farklı bir il olması. Sakarya’da yüzde 70 bile başarısız görülüyor. Bizde bunu sahada biraz daha mücadele ederek artmasından yanayız. Muhtarlar mahallelerinde sevilen insanlardır. Sizlerden de bu konuda özel bir çaba bekliyoruz.”

 

Muhtarlar mahallelerin kanaat önderleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Büyükşehir ve Erenler Belediyemiz çok güzel çalışmış ki 3-4 muhtarımız çok ufak konulara temas etti. Erenler, eksik kalan ilçelerimizin oylarını da destekleyen bir ilçemiz. Muhtarlarımız, mahallelerimizin kanaat önderleri. Sizlerin birebir giderek çalışmanız lazım. 2008’den bu yana batı ekonomik krizden çıkamadı. Yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı ve Türk düşmanlığı hortladı. Avrupa’da gazeteler hayır verin diye manşet atmaya başladılar. Türkiye 2002’den bugüne 3 kat büyüdü. Ekonomik kaynaklar orta direğe yayıldı. Bu da Avrupalı devletlerin gücüne gidiyor.”

 

Tarihi yük

Dişli sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz AK Parti olarak bu referanduma hayır deseydik onlar evet diyeceklerdi. Hayır demelerini gerektirecek bir mantık yok. Köylere gidip yaşlı kadınlara, ‘evet derseniz sizlerin emekli maaşları kesilecek’ diyorlar. Böyle bir yalan olabilir mi? Ülkemizi hızlı bir şekilde daha fazla büyütebilmek için çok hızlı kararlar alıp uygulamamız lazım. Bu parlamenter sistem siyasi kriz potansiyeline sahip bir sistem ve bunu çok defa gördük. Cumhurbaşkanlığı sistemi bu türden krizlerin ortaya çıkmasını engelleyecek. Siyasileri, uzlaşma kültürüne alıştıracak. Üzerimizde tarihi bir yük var. Bu yüzden 16 Nisan’da gerekeni yapacağız.”

Editör: TE Bilişim