Taksici esnafıyla bir araya gelen Ulaşım Daire Başkanı Pistil, “200 aracın olması gerekirken, bugün 1000’e yakın halk otobüsü var. Şehirde çok fazla taksi durağı var” derken araçların bir türlü modernize edilememesine, ‘Arpa boyu yol alamadık’ diye cevap verdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Pistil, taksici esnafıyla Cemiyet Düğün salonunda bir araya geldi. Taksici esnafı, özellikle şehir merkezinde durak sorunu yaşadıklarını ve korsan araçlara karşı tedbir alınmasını istedi

 

30 YIL ÖNCE

Pistil “ Bu karar 30 yıl önce doğru olabilirdi ama artık sistem bu yükü kaldırmıyor. 200 aracın olması gereken halk otobüslerinin sayısı bini geçti zamanında bu plakalar verilmiş. Ticari faaliyette olmayan kişiler bile hat verin diyorlar” dedi.

 

DÖNÜŞÜM

Toplu taşımada dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirten Pistil, “Bunu defalarca esnaf ile konuştuk ama nedenle ısrarla dönüşüme direniyorlar. Bu dönüşümü başaran şehirlere bir bakın. Hep sorunlu bir şekilde çözmüş ama çözmüş. Biz hala bir arpa boyu yol alamadık”

 

SORUN

Şehir de iki adımda bir taksi durağı olduğunu anlatan Pistil, “ Ne gereği var bu kadar taksi durağına. Sonra iş yapamıyoruz diyorsunuz. Nasıl yapacaksınız? Herkes bulunduğu yere durak istiyor. Artık şehir gelişiyor sizlerde bu gelişime ayak uydurmalısınız”

Editör: TE Bilişim