TÜGVA Sakarya Şubesi’nin açılışında konuşan Başkan Toçoğlu, “Gençler bizim gözümüzün nuru, göz aydınlığımızdır. İnşallah burada yürütülecek çalışmalar şehrimiz  ve gençlerimiz için hayırlara vesile olur” derken; Bilal Erdoğan, “Geleceğe yatırım gençlerimizin önünü açarak yapılır. Gençlerimiz verimli vakitler geçirsin istiyoruz. TÜGVA, gençlerin yoğun olduğu yerlerde kurularak, yeniden büyük Türkiye’nin inşasına yardımcı olacaktır” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Dişli ise; “Gençler bizden ne hizmet beklerlerse biz onların emrine koşacağız” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya Şubesi’nin açılışına katıldı. Açılış programında Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda genç yer aldı.

 

Çok hızlı büyüyoruz

TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Fatih Yahşi, “TÜGVA, merkezi Türkiye, çalışma alanı Dünya olan yeni nesil bir dernektir. Amacımız yüksek icat çıkarmaktan geri durmayan, bir gençlik yetiştirmektir. 2 yurtla Sakarya’da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” derken; TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, “Gençliğimize hizmet aşkı inancıyla çok hızlı büyüyoruz. Gençler yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasında üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

 

Gözümüzün nuru göz aydınlığımızsınız

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gençler bizim gözümüzün nuru, göz aydınlığımızdır. Son 15 yıldır Hükümetimiz tüm politikalarını “önce gençlik” anlayışı doğrultusunda yürüttü. Siz gençlerimiz için önemli reformları hayata geçirdi. Yeni reformlar yapmaya devam ediyor. Büyükşehir olarak gençlerimize, STK’larımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Bugün burada yapılan TÜGVA Sakarya Şubesi açılışı için de gereken her türlü desteği verdik. İnşallah burada yürütülecek çalışmalar şehrimiz  ve gençlerimiz için hayırlara vesile olur. Bu yönde elimizden gelen gayret ve desteği gösteriyoruz, destek vermeye de devam edeceğiz.”

 

Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Gençlerle yapmış olduğumuz her toplantı bizleri heyecanlandırıyor. Gençlere yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu gençlerimiz gelecekte ülkemizi yönetecekler. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

Gençlerin emrine koşacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, “Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilk günden itibaren gençliğe ne kadar önem verdiğini her platformda söylüyor. TÜGVA bu anlayışla Sakaryamızda şubesini açıyor. Sakarya’daki gençlerimize hizmet sunarak, şehrimizdeki birlik ve beraberliği yeşertecektir. Gençler bizden ne hizmet beklerlerse biz onların emrine koşacağız.”

 

Milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençlik

Vali Hüseyin Avni Coş, “Bugün faydalı olacağını düşündüğümüz güzel bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tesis gençlerimizi maddi ve manevi olarak donatacak bir tesistir. Bu şube için gerekli organizasyonu sağlayan TÜGVA’ya ve destekleyenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeniden büyük Türkiye’yi kuracak gençlerimiz buralardan yetişecektir. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için yapılan çabaları takdir ediyor, bu tesisin gençlerimize faydalı olmasını temenni ediyorum.”

 

Ahlaki bir koruma yok

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Bugün Dünya’da egemen olan kapitalist düzenin içerisine yerleştirilmiş gençlerimiz için ahlaki bir koruma yok. Tamamen ticari saiklerle kurgulanmış bir kültür var. Kültürel emperyalizm gençlerimizi rant kapısı olarak görüyor. Ben ona bağımlılık yapıcı sigara, içki, uyuşturucu verip, ondan çıkar elde edeceğim diyor.”

 

Bize ait bir gençlik ortaya çıkacak

Bilal Erdoğan, “Biz Müslüman Türk milleti olarak bin yıldır bu topraklardayız. Ve çok köklü inançlarımız var. Köklerimizle olan bağlarımız, yeni düzene uyalım diye koparıldı. Bu millet Çanakkale’de 250 bin şehit verdi. 15 Temmuz’da bağımsızlık için şehitler verdi. Bizler idarenin yanında kültürel ve inanç bağımsızlığımızı da kazanmamız lazım. Bizi burada bitirmek isteyenler gençlerimizi hedef aldılar. KADEM, TÜGVA gibi vakıflar gençlerimiz için güzel planlar yapıyor. Gençlerimiz verimli vakitler geçirsin istiyoruz. Proje üretsin, edebiyat yapsın istiyoruz. Geleceğe yatırım gençlerimizin önünü açarak yapılır. TÜGVA, gençlerin yoğun olduğu yerlerde kurularak, yeniden büyük Türkiye’nin inşasına yardımcı olacaktır. Ve bize ait bir gençlik ortaya çıkacak. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.” Konuşmaların ardından TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’a hediye takdim edildi.

Editör: TE Bilişim