ENGEL-SİZ

TÜBİTAK tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın Marmara bölge finali, 26-28 Mart tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nde yapıldı. “Engel-siz” isimli proje ile bilişim dalında yarışmaya katılan Karasu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, alanında ikinci olarak, bölge finalinde dereceye giren tek meslek lisesi oldu.

UYGULAMALI TANITTI

El ve kollarını kullanamayan engelli vatandaşların, bir şapkaya yerleştirilen sinyal sistemi ile bilgisayar kullanmasını sağlayan proje ile yarışmaya katılan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Çiftçi ve bölüm öğrencisi Öznur Kütükçü, finalde projelerini uygulamalı olarak tanıtarak jüriyi kendilerine hayran bıraktı.

TEK PROJEYLE

Geçen yıl iki dünya üçüncülüğü elde eden ekip ile bu yıl da yarışmaya tek projeyle katıldıklarını belirten Okul Müdürü Çetin Turhan, ‘Bu gururu bize ve ilçemize yaşattıkları için, Bilişim Teknolojileri öğretmenimizi ve değerli öğrencimizi tebrik ediyorum. Birinci olamadığımız için, Türkiye finallerine katılamasak da 115 proje arasından dereceye giren tek meslek lisesi olmak, bize ayrı bir gurur verdi’ dedi. 

Editör: TE Bilişim