FİNALE KALDI

25-29 Mart tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde sergilenen projelerden coğrafya alanından Ahmet Kaim danışmanlığında, CML 11. Sınıf öğrencilerinden Neşe Gül Özcan ve 10. Sınıf öğrencilerinden Aleyna Pamuklar tarafından hazırlanan “Toprak İnsan İlişkisinin Biçimlendirdiği Döngüsel Zaman Algısının Alternatif Takvim Bağlamında Analizi” isimli proje birinci olarak finale kaldı.

ONLARDA BİRİNCİ

Bir başka finale kalan projeyse, yine Ahmet Kaim danışmanlığında psikoloji alanında,11. Sınıf öğrencilerinden Esra Nur Turan tarafından hazırlanan “Bir Kimlik İşareti Olarak Yara İzi” isimli proje oldu. Bu proje de birincilik elde ederek Türkiye Finali için Ankara’ya gitmeye hak kazandı.

EN ÇOK PROJEYLE

Sosyoloji alanında, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ercan Yılmaz’ın danışmanlığında, 10. Sınıf öğrencileri Ebru Tabiloğlu ve Selin Dilmaç tarafından hazırlanan “Bir Karar Bin Can (Düğünlerde Silah Kullanımının Sosyo-Kültürel Temelleri ve Bir Gelenek Kazısı)” isimli proje ise üçüncülük ödülü aldı. Cemil Meriç SBL, sergiye sosyoloji alanından üç, tarih alanından iki, psikoloji alanından iki ve coğrafya alanından bir proje olmak üzere toplam sekiz projeyle katılarak, en çok projeyle sergiye katılan okul olarak TÜBİTAK’ta göz doldurdu.

Editör: TE Bilişim