Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileriyle birlikte basın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Ergün Atalay yaptığı açıklamada, “Gücümüzün yettiği kadar koşmaya çalışıyoruz. Ben ne bir partinin delegesi oldum ne de üyesi oldum. Bir partiye aday dahi olmadım. Siyasetin içinde de hiçbir zaman olmadım. Ben Türk-İş’in 18 yıldır başkanıyım. Türk-İş’i adam gibi yönetirsen güçlü bir kurumdur. 4 milyon üyesi var” dedi.

1 MAYIS KONUSU
Atalay şöyle devam etti, “Türkiye’de sendikacılar 1 Mayıs’ı bekliyor. Orada çıkıp derdini anlatıyorsun. Biz yıllardır Taksim meselesinden dolayı, kavgadan dolayı bir şey konuşamıyorduk. Ben benim başkanlık dönemimde verseniz de gitmiyorum dedim. Bu ayın 20’sinde başkanlarla tespit edeceğiz. Ya İstanbul yada Ankara yapacağız. 6 kere 50 bin kişiye konuşma imkanı buldum. İnşallah bu senede öyle olacak. Biz 1 Mayıs Ankara Tandoğan da yapmayı planlıyoruz. Resmi açıklama ileride yapacağız. Burada özürlüyü, kadını, taşeronu, kıdem tazminatı konuşacağız. Özellikle kıdem tazminatı pişir pişir gündeme geliyor. 15 milyon çalışanız. Onun için hepimizi ilgilendiriyor. 60 milyonuz bu konuda taviz vermeyiz. Almayanlar var hala. Kıdem tazminatı gündeme gelsin Türkiye arkamızda olur”

SAKARYA ÖNEMLİ
Sakarya'da treninin şehir merkezinden kalkmasını istediklerini de belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Sakarya’da da birçok mesele var. Tren, hastane, Sakaryaspor meselesi var. Bunlar beni ilgilendirdiği kadar sizleri de ilgilendiriyor. Bizler her yerde varız. CHP’si, MHP’si ve AK Partisi bu şehre hizmet istiyor. Hastanemiz, üniversitemiz yetmiyor. TÜVASAŞ fabrikası Sakarya’ya lazım. Şehrin bu fabrikaya ihtiyacı var. İki bin çalışıyorsa artsın 3 bin kişi çalışsın. Adapazarı’nda 4 geçit var iki kilometre üzerinde. 4 geçit demiryolları yasasına uygun bir geçit değildir. Kapanması lazım. Kapanırsa şehir ne olacak. Ama tren Mithatpaşadan kalkarsa vatandaş ilgi göstermeyecek. Eğer tren uygunsa şehir merkezinden kalkmasını isteriz” dedi. Soru cevap şeklinde devam eden program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


Toplantıya daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş’da katıldı.  Toplantıya katılanlar günün anısına fotoğraf çektirdi. Atalay, gazetemiz tarafından çıkarılan, ‘Tarihten günümüze Sakarya’ kitabını inceledi.

Editör: TE Bilişim