Yönetmeliklere uygun taşıma yapılıp yapılamadığını denetleyen Zabıta Ekipleri, toplam 62 aracı kontrol etti. Yapılan açıklamada, vatandaşların yasalara uygun davranmalarının beklendiği belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik ekipleri vatandaşların sağlıklı ve huzurlu ulaşım imkânlarından yararlanmaları için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Sabahattin Zaim Bulvarı’nda minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve okul servis araçlarını denetledi.

62 araç kontrol edildi

Zabıta Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak servis ve toplu taşıma araçlarının yönetmeliğe uygun ve evraklarının tam olarak olup olmadığını kontrol ediyoruz. Özellikle toplu taşıma ve servis araçlarının taşıma kapasitesinde standartlara uygun bir şekilde taşımacılık yapıp yapmadıklarını da kontrol ettik. Sabahattin Zaim Bulvarı’nda 62 adet araç denetlenmiş ve eksik evrak bulunduran 11 adet araca idari yaptırım cezası uygulanmıştır. Ayrıca yapılan kontrollerde yolcu şikâyetleri de anlık değerlendirilmiştir.” denildi.

Denetimler devam edecek

Denetimlerin devam edeceği belirtilen açıklamada; “Uygulamaların sürekli olarak ana arterlerde Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Amirliği tarafından yapılacağını beyan ediyoruz. Vatandaşlarımızdan yasalara uygun davranmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim