SASADER Başkanı Çetin Erdil, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan trafik sigortalarının iptalinde iade olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği (SASADER) Başkanı Çetin Erdil, tüketicilerin acentelere ısrarla araçlarının önceden yapılmış trafik sigorta poliçelerinde geri iadelerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgilendirme yaptı. Başkan Erdil, “İptal işlemi: 12 Nisan 2017 tarihinden önce yapılan Trafik sigortaları iptal edilip iade yapılmayacaktır. Eskiden olduğu gibi sadece satıştan iptal, işletenin vefatı gibi durumlarda iptal yapılacak. Mükerrer poliçe iptali kaldırılmıştır. Mevcutta Trafik sigortası olanlar teklif alamayacaklar, trafik sigortasının bitiminden 30 gün önce bitiş tarihinden başlamak kaydıyla yeni poliçe yapıp teklif alabilecekler” dedi.

Ayrım Net Olacak
İyi sürücüyle kötü sürücü ayrımının artık daha belirgin hale getirildiğini ifade eden Çetin Erdil, “Hasarsızlık kademelerinin oranları değiştirilmiştir. İyi sürücü, kötü sürücü ayrımı daha belirgin hale getirilmiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızın araçlarını daha dikkatli kullanmaları ve kaza yapmamaları önem arz etmiştir. Olası kaza sonucu poliçelerinin yenileme tarihi geldiğinde sigorta süresinde yapılan her maddi hasar için yapılan tazminat ödemesi prim artırımı bir alt basamağa düşürme şeklinde olacaktır. Her bedeni hasar tazminat ödemesi için sakatlanma ve vefat (destekten yoksun kalma) hasarsızlık kademesini iki alt basamağa düşürülerek belirlenecektir. Sürücülerimizin araçlarını daha dikkatli kullanmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim