HAYAT KURTARDI

Ahmet Sapoğlu idaresindeki 54 HC 015 plakalı hafif ticari araç ile Behçet Çelik idaresindeki 54 HV 173 plakalı motosiklet çarpıştı. Motosiklet sürücüsünün ara sokaktan caddeye kontrolsüz çıktığı, dengesini kaybetmesi sonrasında Ormanköy istikametinden Yeni Cami istikametine gitmekte olan araca çarptığı öğrenildi. Kazada motosiklet sürücüsü Behçet Çelik başından aldığı darbeler sonrasında ağır yaralandı. Kaza anında yoldan geçen Akyazı 2 Nolu Aile Sağlığı doktorlarından Bircan Yarıcı, motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

HEP YANINDAYDI

Motosiklet sürücüsünün kaza sonrasında dilinin içeri kaçmasıyla çevre esnafından müdahale için kaşık isteyen Dr. Bircan Yarıcı, esnaftan yeterli zamanda müdahale için kaşık gelmeyince, çareyi yaralının boğazına nefes alması için delik açmakta buldu. Dr. Bircan Yarıcı’nın bu müdahalesi yaralıyı hayatta tuttu. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekiplerine gerekli bilgiyi veren Dr. Yarıcı, yaralıya ambulansa binene kadar eşlik etti.

GÖZALTINA ALINDI

Akyazı Devlet Hastanesi’nde müdahalesi yapılan motosiklet sürücüsü, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kazaya karışan hafif ticari araç sürücüsü Ahmet Sapoğlu’nu gözaltına aldı. Büyükşehir Belediyesi Akyazı İtfaiye ekipleri, kaza yerini temizledikten sonra yol trafiğe açarken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 

Editör: TE Bilişim