CEVAPLAYAMADI

Avrupalı İşadamları ve Akademisyenler Birliği (AİB) ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) başkanı Süleyman Sezen ile dolaşan Ali İhsan Yavuz, ‘Açılım’ konusunu anlattı. Her gittiği yerde, açılımla ilgili sorularla karşılaşan Yavuz, bazı soruları cevaplandıramadı. AKP iktidara geldikten sonraki yapılan çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Ali İhsan Yavuz, son çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

ETNİK KİMLİK

Yavuz şunları söyledi, ‘Bizim için etnik kimliğin tanışmaktan başka bir anlamı yoktur. Adımız gibi anlam ifade ediyor. Başka bir anlamı yok. Benim adım Ali İhsan Yavuz, hocamın adı Emin, öbür hocamın adı Ümmü hanım, işte Süleyman ağabey başkanımız.. İşte adlarımız, birbirimizi tanıyalım.  Adın başka bir anlamı var mı, bana Ali İhsan dediler diye boyum mu uzadı, daha makbul bir adam mı oldum? Adım. Etnik kimliğimizde böyle, başka bir şey ifade etmiyor. Onun için biz etle tırnak gibiyiz.

NELER YAPTIK

PKK, final yılı ilan etmek istedi, fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.  KCK operasyonlarıyla PKK’nın beli kırıldı. 500 tane terörist öldürüldü. Karakollar delme çatmaydı, ayakta zor duruyordu, çok büyük ekseriyeti kalekol haline getirildi. İnsansız hava aracı üretmeye başladık, MİT görevine döndü, doğru dürüst iş yapmaya başladı. Genel Kurmay Başkanımız bölgeye gitti operasyonları bizzat kendi yönetti. Bunlar geçmişte olabilen şeyler değildi.

TAVİZ FALAN YOK

Bilirsiniz ki, hiç bir taviz verilmedi, devlet tarafından ve hiç bir pazarlık yapılmamıştır. Sadece onlarda mecbur bırakılmıştır,  bir kapı aralanmıştır, çıkmak istiyorsan çık. Çünkü daha fazla derinleştirmenin anlamı yok. Ha çıkmıyorum, silahı tekrar alma şansları yok, olursa bu devlet gereğini yapar. Gereğini yapmakta da bu süreçte boş durmamaktadır. O zaman kaybedeceğimiz bir şey yok. Ama ben size çok net bir şey söylüyorum, ne terör örgütüne ne de Abdullah Öcalan’a, zerrenin zerresinin zerresi kadar taviz verilmiş değildir’

BİZE GOL ATTI

Yavuz’un konuşması sonrası ayağa kalkan 77 yaşındaki Muhammet Köroğlu, ‘Bu Öcalan bize büyük gol attı’ dedi. Bunun üzerine konuşan Yavuz şunları söyledi, ‘Ya hacı amca, hiç bir şey kaybetmeyeceğiz. Gol mol yemeyeceğiz. Biz sanki terslik yapacakmış gibi temkinli gidiyoruz. Eğer olmazsa o dağın 7 kat altına iner bu iktidar, gereğini yapar. Ondan emin olun. Eski Türkiye değil’ 

Editör: TE Bilişim