Akyazı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında bir olmaza daha imza attı ve Kuzulukta bulunan ve Akyazı Belediyesine ait olan 2014-İR-02 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme ruhsatını Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğüne devretti.

MHP li Üyeler itiraz etti

Akyazı Belediye Meclisinde görev yapmakta olan MHP’li 4 üye devir işlemine itiraz etti ve maddenin oylanmamasını, Hukuk Komisyonuna gönderilmesini ve oradan gelecek rapora göre konunun gelecek toplantıda karara bağlanmasını istedi.

MHP li Üyelerin bu itirazı ve getirdikleri teklif önce benimsendi. Daha sonra meclisi yöneten Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak devir işlemeni oylamayalım ancak bu konuda Belediye Başkanına yetki verelim dedi ve gündemi bu şekilde oylattı. 4 MHP li Üyenin ret oyuna karşılık Meclis salonunda bulunan 18 AK Partili üyenin evet oyu ile madde kabul edildi ve sıcak su ile ilgili tasarruf yetkisi Belediye Başkanına verildi.

MHP’li Üyeler yanlış bir karar dedi

Konuyla ilgili açıklama Akyazı Belediye Meclisinin MHP’li 4 üyesi adına Murat Öz’den geldi. Öz, sıcak sudan yararlanmak suretiyle Akyazı’da Sera OSB’nin kurulacağını belirterek, şayet Belediye Başkanı kendisine verilen bu yetkiyi kullanarak sıcak suyun işletme ruhsatını ve hakkını SASKİ’ye devretmesi halinde bu işlemin yapılabilmesi için SASKİ’den izin alınması gerekiyor. SASKİ izin vermezse o zaman ne olacak diye sordu ve Belediye Başkanına da sıcak suyun (termal su) işletme hakkını ve ruhsatını Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ’ye devretme çağrısında bulundu.

Alınan Meclis kararı Akyazı ve Kuzuluk Mahalle sakinlerini tedirgin etti

Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısında Kuzulukta bulunan termal suyun kullanım ve işletim hakkının Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ’ye verilmek üzere Başkan Akcan’a yetki verilmesine Akyazı ve Kuzuluk Mahalle sakinlerinden büyük tepki geldi. Hiç zaman geçirmeden de bu tepkilerini ve tedirginliklerini dile getirdiler.

Yetki ve ruhsatın devredilmesi halinde termal sıcak sudan yararlanmak için SASKİ’den izin alınması gerektiğini belirten Akyazı ve Kuzuluklular, işletim hakkı ve ruhsatı bizde olan sıcak suyumuzu neden SASKİ’ye verip kendimizi zora düşürüyoruz sözleri ile açıklamalarını sürdürdüler.

 

Akyazı ve Kuzuluklular Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın Belediye Meclis tarafından kendisine verilen yetkiyi gözü kapalı kullanmayacağına inanmak istediklerini söyleyerek, en azından SASKİ ve Akyazı Belediyesi bu devir işlemi hazırlanacak olan, Akyazı ve Kuzululukların haklarının korunacağı bir anlaşma çerçevesinde yapılması gerektiğini de belirtmeden geçemediler.

Alaattin ONUR

Editör: TE Bilişim