YASA TASARISI

Bu konuda yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi, ‘Demiryollarında örgütlü sendika, dernek ve vakıfların değerli temsilcileri 156 yıllık geçmişi olan demiryollarımızın kaderini ve geleceğini tayin edecek olan bir yasal düzenlemenin arifesindeyiz. Yasa tasarısıyla yapılmak istenilen değişikliklerin aslında özelleştirme olduğunu biliyoruz’

 

PİYASA ŞARTLARI

‘Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı 06.03.2013 tarihinde TBMM'ne sevk edilmiş ve 13.03.2013 tarihinde de İmar, Bayındırlık, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşülerek, 441 sıra sayısı ile T.B.M.M. Başkanlığı’na sevk edildi.

Dar bir vakitte sıkıştırılan komisyon çalışmaları sırasında, İktidar Partili Milletvekillerince verilen önerge ile TCDD ve Bağlı Ortaklıkların, İktisadi Devlet Teşekkülü ( İDT ) olarak piyasa şartlarına göre yapılandırılması, demiryolcuların var olan umutlarını da ortadan kaldırdı. Bu nedenle TCDD bünyesinde örgütlü bulunan Sendika, Dernek ve Vakıf temsilcileri olarak bir araya geldik, Ankara’ya yürüyoruz’ denildi.

Editör: TE Bilişim