KATILIM

Taraklı Belediyesi düğün salonunda düzenlenen konferansa Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı Müftüsü Fahrettin Kaya, Geyve, Pamukova Müftüleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEŞEKKÜR

Anadolu Hisarı Fatih Camii İmam Hatibi Enver Kaynak, Fatih Müftülüğü Hekim Alipaşa Camii İmam Hatibi Nurettin Gündoğan ve Fatih Müftülüğü Başcı Mahmut Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Asaroğlu’nun Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program Müftü Fahrettin Kaya’nın teşekkür konuşması ile devam etti. Hümeyra Çil isimli öğrenci tarafından şiir okundu.

KARDEŞLİK

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Taraklılı Prof. Dr. Mehmet Erkal doğup büyüdüğü Taraklı’da hemşerilerine konferans vermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında İslam’ın kardeşlik söylemini ve insanlık onurunu, Hz. Peygamber ahlakı ile temellendirmiş ve kardeşliğin böyle bir zeminde hayat bulacağına ve anlam kazanacağına işaret etti.

KONFERANS

İslam kardeşliğinin ve insanlık onurunun ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetmeyen “Allah için birbirini sevme” düsturu etrafında şekillenmiş, samimiyete bağlı bir anlayış olduğunu da belirten Erkal, “Peygamberimiz Müslümanlar arasındaki bağlılığın, bedenin uzuvları arasındaki bağlılık kadar yakın” dedi. Konferans, öncesinde belediye düğün salonu bahçesinde vatandaşlara Kutlu Doğum aşı ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim