“Meslek okullarında ağaç kaşık oymacılığıyla ilgili eğitim verilirse, seve seve ders vermeye hazırım.” dedi
Taraklılı kaşık ustası, Sabri Özşahir, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde  AKM önünde kurulan stantlarda kaşık oymacılığı sanatını icra etmeye ve satış yapmaya devam ediyor.
TAHTADAN GELEN SAĞLIK
Herkesin ilgi odağı haline gelen ve birbirinden güzel kaşık, kevgir ve çatal gibi ürünleri oyup satan Özşahin, tahta kaşık kullanmanın önemine işaret etti. Tahta kaşıkla yenen yemeğin vitamin değerlerinin eksilmediğine dikkati çeken kaşık ustası Sabri Özşahin, “Tarak da üretmeye başladım. Şimşir ağacından yaptığım taraklar saçta bakteri oluşmasını önlüyor. Baş ağrısı yapmıyor, elektriklenme yapmıyor” dedi.
BİR KAÇ KİŞİ VAR
Kaşık oymacılığının devam etmesini istediğini ancak yetiştirecek eleman bulmakta sıkıntı çektiğini belirten Özşahin, “58 yıldır bu mesleği icra ediyorum. En önemli eksikliğimiz, benim arkamdan bu işi devam ettirecek birinin olmaması. Bu konuda yetkililere sesleniyorum. Meslek okullarında ağaç kaşık oymacılığıyla ilgili dersler konulursa, seve seve ders veririm” dedi.

Editör: TE Bilişim