GENİŞ KATILIMLA

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından 17 milyon TL’lik yatırımla Sakarya’ya kazandırılan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nden şehre su verilmeye başlandı. Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Müftüsü İlyas Serenli, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin katılımıyla Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nden şehre ilk su verildi. Rüstem Keleş, katılımcılara Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleriyle ilgili bilgiler verdi.

ÇOK İYİ DEĞERLER

Rüstem Keleş, ‘Bugün Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesislerinden şehrimize su vermeye başlıyoruz.  Yılda yüz milyon metreküp suyu arıtabilecek olan bu tesis, tamamen insansız çalışıyor. Sapanca Gölü’nden alınan ham suyun değerlerini otomatik olarak belirliyor ve buna göre en uygun arıtmayı da yine otomatik bir şekilde sağlıyor. Hızırilyas Arıtma Tesisinden aldığımız sonuçlar oldukça sevindirici. Ham su arıtıldıktan sonra beklediğimiz değerlerden çok daha iyi sonuçlar aldık. Yani artık suyumuz daha da kaliteli’ diye konuştu.

EN İLERİ TEKNOLOJİ

Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi ve ileri teknolojisiyle Türkiye’deki en ileri arıtmayı sağlayacağını belirten Rüstem Keleş,  daha sonra arıtma tesisinin çalışma sistemi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra İl Müftüsü İlyas Serenli’nin yaptığı dua ile arıtma tesislerinden şehre su verilmeye başlandı. Sakarya’da her gün yeni bir yatırımın hayata geçirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun bugün en ileri teknoloji kullanılarak yapılan arıtma tesislerimiz devreye girdi. Artık Sakarya’da çeşmeden içilen suyumuz daha da kalitelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten çalışmalarımıza hiç ara vermeyeceğiz’ dedi. 

Editör: TE Bilişim