Musul, Kerkük ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan katliamları protesto etmek için Karasu’da Cuma günü tepki yürüyüşü gerçekleştirildi. MHP Karasu İlçe Teşkilatı öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Karasu Ülkü Ocakları da destek verdi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Garanti bankası önünde toplanan MHP Karasu İlçe Yönetimi, Karasu Ülkü Ocakları ve Karasulu vatandaşlar, ‘Susmak suça ortak olmaktır’ ve ‘Susmuyoruz suça ortak olmuyoruz’ yazılı pankartlar ve dev Türk Bayrağı eşliğinde Atatürk heykeli önüne kadar yürüdü. Atatürk Bulvarı girişindeki heykel önünde toplanan kalabalık huzurunda MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara tarafından bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada Musul, Kerkük, Suriye ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan katliamları protesto etmek ve zulme sessiz kalmadığımızı göstermek amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Bilinmelidir ki Biz Karasulular olarak dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan tüm haksızlıkların karşısında, tüm mazlumların yanında yer alacağız. Dünyanın öteki ucunda bir çocuk ölse içi acıyan bir topluluk olmaktan, zalime karşı dik durmaktan ve tüm haksızlıkları haykırmaktan geri durmayacağız.

Bize yürümekle bir şey olmayacağını söyleyenlere,  bu tip eylemleri küçümseyenlere de bir çift laf etmek isteriz. Biz bugün buraya toplandığımız gibi yarın elimize silahımızı alıp Musul’a, Kerkük’e gitmesini de biliriz. Bu yürüyüşler aslında o günlerin provasıdır.

Biz Karasulular olarak Musul ve Kerkük’te soydaşlarımıza, Suriye başta olmak üzere dünyanın her yerinde Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü kabul etmiyoruz.

Konu petrol ve kendi çıkarları olduğunda yamyamlaşan sözde medeniyet sahibi ülkelerin ikiyüzlü olduğunu buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Susmak suça ortak olmaksa biz susmuyoruz ve suça ortak olmuyoruz. Tüm dünya coğrafyasının özlediği, Osmanlı Adaleti’nin geri geleceğini, zalimlerin akıttıkları bebek kanlarında boğulacağı günlerin yakın olduğunu da görüyoruz. Bebek kanlarından beslenen, kendi çıkarları için acımasızca milyonlarca insanı, aç ve evsiz bırakmaktan çekinmeyenlerin saltanatları elbet birgün başlarına yıkılacaktır. Merak etmeyin Allah bizimledir.

Ancak biz kabullenilmiş kadercilikle değil, aksine zalime dik duruşla bu günlerin gelmesini hızlandıracağız. İslam’a en büyük hizmeti Türkler etmiştir. Bu bugün de bu şekildedir gelecekte de bu şekilde olacaktır. İslam birliğinin sancaktarı olmaktan onur duyduğumuzu ifade ediyor ve tüm dünyaya yeniden haykırıyoruz: Ne mutlu Türküm diyene…”

Editör: TE Bilişim