44.500 TONA YÜKSELDİ

Adapazarı Şeker Fabrikası 62. Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, Hammadde ve Şeker Fiyatları Yönetmeliği ile ile ilgili olarak 2009 yılında Danıştay 13. Dairesi nezdinde  açılanan davanın  ekim alanları dışından temin edilen pancarların kota hesaplarına dahil edilerek 44.500 tona yükseldiğinin altı çizildi.

BAŞVURUMUZ

Durmaz, ‘6111 sayılı torba kanunla, Şeker Kanunu’na ekim alanları ile ilgili kanun maddesi ilave edilmesinin, bu davanın kazanılmasında önemli rolü olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 6111 sayılı kanuna ekim alanları ile ilgili kanun değişikliğinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Keşke Danıştay, 2009 yılında yapmış olduğumuz başvurumuzu daha önce sonuçlandırmış olsa idi, Şeker Kurumu kotalarımız ile ilgili düzenlemeyi çok daha önce yapabilecekti.’

PANCAR KAMPANYASI

‘Bu durum, fabrikamızın geleceği adına çok büyük önem taşımaktadır. Bundan sonra üreticilerimize ve çalışanlarımıza daha çok iş düşmektedir,  bizlerin yöneticiler olarak üzerimize düşen ne ise, en hızlı bir şekilde yapacağına söz veriyor,  Tüm çiftçi ve çalışanlarımıza çok teşekkür eder, 2013-2014 Pancar kampanyamızın kazasız ve sorunsuz bir şekilde geçmesi dileği ile Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ederim’ dedi.

Editör: TE Bilişim