Müftüsü İlyas Serenli ve Sakarya’da görev yapan seçkin hafızların katıldığı “18 Mart Şehitleri Anma ve Kur’an Ziyafeti” Programında; Açılış Kur’an-ı Kerim’ini Adapazarı Yeni Sakarya Camii İmam Hatibi Murat Mutlu okudu. Daha sonra ise Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif icrası gerçekleştirildi. İcra edilen programın ardından kürsüye gelen Adapazarı Müftüsü S. Emin Arvas; “18 Mart Şehitlerimizi andığımız böyle anlamlı bir günde bir arada olmaktan ve Kur’an öğrenen gençlerin yaşadıkları sevinci paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duydum” dedi.

 

Son olarak kürsüye gelen Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ise; “Vatanımızı kanlarıyla sulayan ve mukaddes değerler uğruna şehadet şerbeti içen Aziz Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Kur’an öğrenen gençlere ve böyle anlamlı bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra ise Kur’an öğrenen gençler ve din görevlileri tarafından Aziz Şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatm-i şeriflerin duası Sakarya Müftüsü İlyas Serenli tarafından yapıldı.

 

Programın sonunda, Adapazarı Güneşler Merkez Camii İmam Hatibi Muhammed Dizay’ın açmış olduğu Kur’an-ı Kerim Kursunu başarıyla tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’e geçen tüm gençlere, Adapazarı Müftülüğü tarafından hediye olarak çeşitli kitaplar takdim edildi. Ayrıca “18 Mart Şehitleri Anma ve Kur’an Ziyafeti” Programına katılan tüm misafirlere yemek ve çay ikramı yapıldı.

 

Duygu dolu bir atmosferde gerçekleştirilen Programa; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Adapazarı Müftüsü S. Emin Arvas, Sakarya Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli, Sakarya’da görev yapan Seçkin Hafızlar, Şehit ve Gazi yakınları, din görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilişim