AKP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın, Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un da katılımıyla düzenlediği etkinlikle şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi. 

 

HEPİMİZİN ACISI

Başkan Ebru Kavasoğlu ‘Başımızın tacı annelerimiz, anne olmak kutsaldır, şehit annesi olmak ise bambaşkadır ” başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘Şehit aileleri bize vatanları uğruna görevleri başında can veren şehitlerimizin emanetidir, şehit aileleri ve gazilerin toplumun en değerli insanları olduğunu ve şehit yakınları ve gazilerin bizlere emanet olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki ateş yalnızca düştüğü yeri yakmıyor; sizlerin acıları bizlerin de acısıdır’dedi.

ZARAR

Ali İhsan Yavuz konuşmasına, “Yüzyıllardır bir arada yaşadığımız, aynı dili konuşup aynı dine mensup olduğumuz, aynı kıbleye yöneldiğimiz kardeşlerimizi ötekileştirmek bize dönülmez zararlar verdi. Bunu isteyenler amaçlarına ulaşamayacak. Bu süreçte sizin aklınıza gelebilecek muhtemel şeylerden biri kime ne konuda ne kadar taviz verildiği olabilir ama asla taviz verilmemiştir.

DUA İSTEDİ

‘Sürecin olumlu getirilerini hep birlikte göreceğiz. Analarımızdan da bu süreçte dua istiyoruz’ dedi. Şehit yakınları ile ilgili yasal düzenlemeler ve kendilerine bağlanan maaşlar hakkında veriler paylaşan Yavuz, ardından şehit aileleri ile bire bir görüşmeler yaparak öneri ve görüşleri alıp, not etti. 

Editör: TE Bilişim