SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, "Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan Konsolosluğu ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nda yapılan törenle imzalanan protokol gereğince üyelerimize Avrupa kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’’ dedi. Yıllar süren bir mücadeleyi Hükümetin gayretiyle aşmanın gururu içerisinde olduklarını belirten Başkan Mahmut Kösemusul, “Vize kolaylığı konusunda yetkililerle istişaremizi hep sürdürdük. Vizesiz Avrupa’ya artık vize aldık diyebiliriz. Mutabık kaldığımız ortak Yol Haritası çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen Bölgesine vizesiz girebilecekler’’ dedi.

İLİŞKİKER
Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla, Schengen Anlaşmasına taraf olan Avrupa Birliği tüm diğer ülkelerde yürürlükte olan zaruri Schengen Vizesi ile ilgili düzenlemeler, Macaristan'da da geçerli. Ancak şimdi, Ankara Macaristan Büyükelçiliği, İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu ve SATSO arasında imzalanan protokol kapsamında Macaristan'a iş seyahati yapacak üyelerimizin vize başvurularında kolaylıklar sağlanacak.Önce Macaristan’a sonra diğer Avrupa ülkelerine iş seyahati için gidecek üyelere, SATSO tarafından kendisi için hazırlanan bir referans mektubu ile başvuru yaptığında daha kolay vize alabilecek ve prosedürler daha az olacak.

KATILIM 
TOBB’a bağlı ve içinde SATSO’nun da olduğu bazı oda ve borsalar ile Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu arasında iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak protokol, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde imzalandı. Törene TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Macaristan Büyükelçisi Dr. Janos Hovari de katıldı.

Editör: TE Bilişim