Sapanca’da muhtarlar buluşmasında konuşan Başkan Toçoğlu, “Hacımercan’a bir spor tesisi inşa edeceğiz. Sapanca SGM’nin inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah yol çalışmalarını da başlatacağız. Ayrıca Yanık kanalizasyon hattında da çalışmalarımız başladı” dedi. Kılıç ise; Cumhurbaşkanlığı sistemiyle işlerin hızlanacağını söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapancalı muhtarlarla bir araya geldi. Özkum Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı. Programda 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum ve mahallelerin sorunları ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

 

Öncelikleri belirliyoruz

Sapanca’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla iyi bir diyalog halindeyiz. Hem 16 Nisan referandumunu hem de ilçemizdeki eksiklikleri istişare edelim istedik. 16 ilçemize de hizmet götürüyoruz. Sizlerinde bildiği gibi tüm işleri bir anda bitirmek mümkün olmuyor. Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde önceliklerimizi belirliyor, işlerimizi hızlı bir şekilde tamamlıyoruz” diye konuştu.

 

Sapanca korumamız altında

Başkan Toçoğlu; “Hacımercan’a spor tesisi yapacağız. Dolgu işlemlerini gerçekleştirdik. Zemin müsait olduğunda tesisimizi inşa edeceğiz. Sapanca Sosyal Gelişim Merkezimizin inşa çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yol konusunda da gerekli adımları atacağız. Yanık’ta kanalizasyon hattında çalışmalar sürüyor. İnşallah yeni yatırımlarımızla Sapanca daha da büyüyecek. Biz Büyükşehir olarak Sapanca’ya ayrı bir önem atfediyoruz. Sapanca orman ve gölün birleştiği bir coğrafya. Bu dokunun bozulmaması için hep birlikte hareket etmeliyiz. İmar konusunda talepler geliyor. Başka Sapanca yok. İnşallah Soğucak Yaylası’nı Sapanca turizmine kazandırmak için yol konusunu çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

Parti seçimi değil

Başkan Toçoğlu, “16 Nisan’da yapılacak referandum ile sadece Cumhurbaşkanlığı sistemini değil, yerelleşmenin artmasını da bekliyoruz. Türkiye yeni bir yol ayrımında. Bu bir parti seçimi değil. Aynı belediye başkanlığı gibi bir sistem olacak. Cumhurbaşkanı hükümetini bürokratlardan kuracak, siyasilerden kurmayacak. Hükümet seçilecek bir daha 5 yıl sonra seçim olacak. Bu bile ülkemizde işleri kolaylaştırmak için çok önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin zemini sağlam

Muhtarlar ve Büyükşehir arasında tatlı bir diyalog, samimiyet ve güven olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Büyükşehir bir hizmet yapmaya çalışınca merkeze bağlı kurumların bürokrasisi ile yoğun uğraşılara giriyor ve işler uzuyor. Bu bile ülkemizin neden Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmesi gerektiğini gösteren önemli bir neden. Bu memlekete hizmet etmek isteyenler ise sistem değişikliğini ihtiyaç olarak görüyor. Bu konuda kiminle görüştüysek sistem değişikliğine ihtiyaç var diyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin zemini sağlam, parlamenter sistemin değil. Bu sistem geçtikten sonra uyum yasalarıyla Türkiye yeni bir idari yapılanmaya kavuşacak. Çıkacak olan uyum yasaları da sorumluluk sahibi olan yerel yönetimlere gerekli yetkileri de verecektir. Böylece yereldeki sorunlarımız çok daha hızlı bir şekilde çözülebilecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim