Sanayi esnafı şimdi itiraza hazırlanıyor.
SATSO 21. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantı ile bir araya gelen Dörtyol Çevre Sanayileri Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi üyeleri, sanayi sitesinin kurulacağı arsa ve kooperatifin son durumu hakkında bilgilendirildiler. SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Dörtyol Çevre Sanayileri Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’nin 226 üyesinin tamamı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı İsmail Günay, toplantıyı organize eden SATSO 21. Komite Başkanı Hamit Bayraktar ve yönetimine teşekkür etti.
AVAN PROJE
Kooperatifin kurmayı düşündüğü Sanayi Sitesi’nin Avan Projesi’nin de SATSO tarafından yapıldığını söyleyen Kooperatif Başkanı Günay, ‘Sanayi sitesi yapmayı planladığımız arsa Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan 1/25 binlik nazım imar planı içerisinde sanayi bölgesi olarak düşünülmemiş. Burası ile ilgili belediyeye itirazda bulunacağız’ dedi.
Kooperatifin son durumu hakkında da bilgi vererek kayıtlı 226 üye bulunduğunun altını çizen Başkan Günay, ‘65 kadar da yedek üyemiz mevcut. Kooperatifimiz üyelerinin tamamı oto işi yapan esnaftan oluşuyor. Kuracağımız sanayi sitesi de oto sanayi sitesi olacak’ dedi.
İSTİŞARE
Toplantıya katılan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, birlik ve beraberlikte rahmet olduğunu belirterek, ‘Rekabet ve tercih edilebilir bir sanayi sitesinin altyapısı oluşmuş durumda. Kurulacak olan sanayi sitesinin biran evvel hayata geçmesi için üzerimize düşün her görevi yapmaya hazırız. Sakaryamıza güzel bir sanayi sitesi kazandıracağız. Bunun içinde her türlü engeli aşacağımıza inanıyorum. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile ortak vizyon oluşturduk. Ortak akılla çok daha iyi işler yapacağız” dedi.
BİRLİK
SESOB Başkanı Hasan Alişan’da esnafın bu projeye sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Arsayı üyeler olarak biz alalım. Bugün ‘0’ maliyetli devlet kredileri var, onlardan faydalanalım. Ben SESOB Başkanı olarak sizin hizmetkarınızım. Biz birbirimizle etle tırnak gibi ayrılmayız. Bu projenin en kısa zamanda hayata geçmesi için ben üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım. Bizim bir gecede zengin olma şansımız yok. Biz çalışarak kazanan bir kesimiz. Ekmeğimize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim