Kaynarca Belediyesi Katlı Otopark Projesi Temel Atma Töreni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile yapıldı. Törende vatandaşlara hitap eden Özlü, güçlü bir Türkiye için evet oyu istedi.

Törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Kaynarca Kaymakamlığına vekalet eden Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti Kaynarca ilçe Başkanı Murat Kefli ve parti yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ZEYNUR ÖZEL: TRAFİK VE OTOPARK İHTİYACINI ÇÖZÜYORUZ.

Kaynarca Belediye Hizmet Binası yanında yapımına başlanan 3,750.000 TL’ye ihale edilen 70 araçlık otoparkın temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Malumunuz AK Parti iktidarıyla ülkemizde ve ilçemizde güzel şeyler oluyor. Büyümeye ve gelişmeye başladı Kaynarcamız. İlçemizin trafik ve otopark sorununu çözmek için böyle bir ihtiyaç oldu. Biz de ilçemizin bu ihtiyacını gidermek için bir proje hazırladık. Projemizin yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.


MUSTAFA İSEN: KAYNARCA ÇIKMAZ SOKAKTI.

Milletvekille adına konuşan Sakarya Mustafa İsen ise, “Kaynarca’nın bir kaç yıl önce adete çıkmaz sokaktı. Yani Sakarya’dan buraya gelinir ve buradan geri dönülürdü, başka yere gidilmezdi. Oysa şimdi burası ulaşım ağları bakımından Türkiye’nin en hareketli noktalarından birisi haline geliyor. Şimdi 3. Köprü ve Karadeniz otoyolunu Akçakoca’dan bu tarafa bağlayacak yol güzergahı ile çok daha hareketlenecek. İki tane organize sanayi bölgesi ile yeni bir ivme kazanacak. Bizim Kaynarca klasik Manav kültürünün en hakim noktalarından birisi. Bu kültürün temel özelliklerinden birisi yavaş değişir. Ama Kaynarca hızlı bir ivme kazanarak son derece hareketli bir gelişme çizgisi içinde” diye konuştu.


FARUK ÖZLÜ: YÜKSEK GELİR SEVİYELİ ÜLKE OLDUK.

Törende vatandaşlara hitap eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye 2002”de düşük gelir seviyesine sahip bir ülke iken, bugün Türkiye orta yüksek gelir seviyesinde bir ülke haline geldi. Bakın 10 bin doları geçtik, 11 bin dolara yaklaşıyoruz. Yapılan yollar, bölünmüş yollar, köprüler, limanlar, havaalanları, nereden nereye geldik. Sadece Kaynarca değil, Türkiye dönüşüyor. Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor” dedi.


KAYNARCA HEP DOĞRU TERCİHLER YAPTI

Suriye’de yaşayan insanların mülteci haline geldiğini ifade eden Bakan Faruk Özlü vatandaşlardan evet oyu istedi: “Bu insanlardan mutlaka Sakarya’da da Kaynarca’da da var. Oradaki olaylar hakkında dünyadaki güvenlik teşkilatlarından hiç ses çıkmıyor ne NATO’dan ne Milletler Cemiyeti’nde bir hareket var, ne de AGİT’te bir hareket var. Bakın Türkiye kendi silahlı kuvvetleriyle Suriye’de bir operasyon, Fırat Kalkanı operasyonu yürüttü. Operasyonun ilk fazlı iki gün önce tamamlandı. Bakın kaç aydır Türkiye’de terör örgütlerinin eylemlerini pek göremiyoruz. Çünkü inlerinde yuvalandıkları yerden çıkamıyorlar, askerimiz, milletimiz derslerini verdi. Güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Bu güçlü Türkiye bu zayıf yönetimlerle olmaz. Güçlü yönetimlerle olur. Büyük devlet adamlarının büyük yetkileri olur. Bu yetkilerle, derme çatma hükümetlerle büyük devlet olunmaz. Dolayısıyla 16 Nisan’da bir paketle sizlerin huzuruna geliyoruz. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin daha hızlı daha çabuk, daha atak bir ülke olarak yoluna devam ettiğini edeceğini, hep beraber göreceğiz. 16 Nisan aslında bir inovasyondur. Bir yeniliktir, yenilenme olmadan büyüme olmaz, güçlenme olmaz. O yüzden sizden 16 Nisan’da güçlü bir destek istiyoruz. Aslında Kaynarca her zaman ne yapacağını çok iyi bilen çok doğru tercihler yapan bir şehrimiz. Ben sizlere güveniyorum” diye konuştu.


KAVURMALI PİLAV İKRAMI

Törenden sonra vatandaşlara kavurma pilav ve ayrandan oluşan yemek ikram edilirken uzun kuyruklar oluştu.


AK PARTİ BİNASI AÇILIŞI

Bakan Faruk Özlü ve törene katılanlar tarafından Belediye’nin yanındaki yeni yerine taşınan AK Parti Kaynarca ilçe binasının açılışı yapıldı. - SEDAT BALTA

Editör: TE Bilişim