Serdivan Belediyesi Kongre Merkezi’ndeki konferans için Sakarya’ya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı ve Sakarya Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın misafiri oldu.
Başkanlık makamında, sohbet ortamında gerçekleşen buluşmada Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, MBDD Genel Başkanı Erdem Ercan, Serdivanlı Muhtarlar ve meclis üyelerinin yanı sıra il protokolünden çok sayıda isim yer aldı.
Türk Siyasi Tarihine Işık Tutan İsim
Tayyar’ın siyasi kimliğinin yanı sıra gazeteci ve yazar sıfatı ile de Türk siyasi tarihine ışık tuttuğunun altını çizen Başkan Alemdar, anayasa değişikliği sürecine tarihsel perspektiften de bakılması gerektiğini vurgulayarak, referandum ile ilgili hazırladığı ve gittiği yerlerde vatandaşlara aktardığı görsel çalışmaları Milletvekili Şamil Tayyar ile paylaştı.
Hükümetimiz Kısa Sürede Yaralarımızı Sardı
1999’daki Marmara Depremi’nde Serdivan’da görev yaptığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, ülkenin yönetimi koalisyon hükümetine teslim edilmiş halde ve krizin eşiğinde olmasına rağmen Sakarya’nın kısa sürede iyi toparlandığını belirterek, AK Parti hükümetinin ise icraat noktasında daha süratli ve anlık reaksiyonlar aldığını bunun en bariz örneğinin ise Van Depremi’nde yaşandığını söyledi. Toçoğlu Van’daki deprem sonrası 8 ay gibi kısa bir sürede toplu konutlar yapılarak depremzedelerin yaralarının sarıldığını ifade etti.
1999’daki Yıkımı İyi Biliyoruz
Siyasetin bir takım oyunu olduğunun ve neticelerin takım halinde alındığının altını çizen Tayyar, “Hiçbirimiz tek başımıza bir şey yapamayız. Futboldaki gibi siyasette de takım halinde düşünüp, takım halinde hareket etmemiz gerekir.” dedi.
Serdivan ve Sakarya’yı 1999 Marmara Depremi’ndeki yıkımdan dolayı yakından tanıdığını ifade eden Tayyar, o dönemde yaşadığı olayları paylaştı. Ankara’dan 14 saatte deprem bölgesine ulaşabildiklerini ve depremzedelerin acılarına ortak olduklarını belirterek “O dönemdeki yıkımı iyi biliyoruz.” dedi.


Ödüllü Belgeseli Hediye Etti
Başkan Alemdar’a Serdivan’ın ve belediye hizmet binasının mimari yapısını çok beğendiğini dile getiren Şamil Tayyar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek kazandırdıkları güzel projelere yenilerini ve daha da güzellerini ekleme yolunda başarılar diledi.
Başkan Alemdar Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’a, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin çalışmaları hakkında da bilgi vererek, özellikle üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetlerin ve uluslararası konferansların kültür ve sanata olan katkısından bahsetti.
Alemdar, günün anısına Şamil Tayyar’a Serdivan Fikir Sanat Akademisi öğrencilerinin yaptığı ebru işlemeli tablo ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ödüllü Cephe Sakarya Belgeseli’nin DVD’sini hediye etti.

Editör: TE Bilişim