Proje kapsamında Sakarya ilinin spor turizmi envanteri hazırlanıyor. Projeye Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanında Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve SATSO proje ortağı olarak destek veriyor. Proje ekibi, Salih Koşu, Yrd. Doç. Dr. Cemal İyem, Fatih Mehmet Parlar, Yusuf Küçük, Ubeydullah Yıldırım, Turgut Emre Çakar ve Ozan Tomar’dan oluşuyor.
Sakarya ilinin spor turizmi açısından mevcut durumunu ortaya koymak, potansiyel spor alanlarını tespit etmek ve yeni öneriler sunmak amacıyla uygulanacak proje ile Sakarya ilinin spor turizmi açısından cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Bu anlamda Sakarya İli turizm logosu, sloganı, Sakarya’dan çıkmış ünlü spor insanlarının rol alacağı bir reklam filminin yapılması planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında aynı zamanda bir Spor turizmi çalıştayı da gerçekleştirilecek.
Proje hakkında bilgi veren Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu Sakarya ilinin spor turizmi açısından gelişime müsait fırsatları olduğunu ifade etti. Koşu, “İl müdürlüğü olarak sportif anlamda Sakarya ilimizi önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz bu anlamda il müdürlüğü olarak bir çaba içerisindeyiz” diyerek Sakarya ilinin tanıtımına sporla vizyon katmak istediklerini belirtti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilecek proje dâhilinde 54 saniyeden oluşan bir tanıtım filmi çekileceği ve bu filmde Sakarya ilimizin ünlü spor insanlarının da rol alacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim