Sakarya’da iş dünyasının çağrılarına rağmen yıllardır bir türlü yapılmayan fuar merkezinin yokluğu şehir ekonomisine hissedilir şekilde büyük oranda darbe vuruyor. İhracatta Türkiye’de ilk 8’de yer alan ve Türk ekonomisinin dinamosu olarak görülen İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir’le eş tutulan Sakarya’da sanayi ve ticareti gelişmiş iller arasında fuar merkezi bulunmayan tek il.

BÜYÜK SANAYİ
Toyota, Otokar, Türk Traktör, 1.Ana Bakım, Good-Year ve sayısız sanayi devine ev sahipliği yapan Sakarya, Hendek, Söğütlü, Adapazarı Organize Sanayi Bölgelerinde binlerce fabrikayı bünyesinde barındırıyor. Geçmişte sanayi ve eleman kalitesiyle özellikle son yıllarda makine imalat sektöründe yakaladığı başarıyla dikkat çeken Sakarya maalesef vitrine çıkamıyor.

HER SEKTÖR
Yıllarca Şeker Fabrikasının depolarında yapılan küçük çaptaki fuarlar zaman içinde son bulurken, son olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Fuarı (SANTEK) artık yapılmıyor. Nedeni ise fuar alanı yapılacak bir yer olmaması.Demir Çelik ve metal,gıda,  plastik ve ambalaj, otomotiv, elektronik, mobilya, makine ve baskı gibi sayısız sektöre ev sahipliği yapan SANTEK fuarı katılımcıların ilgi göstermemesi nedeniyle artık yapılamıyor.

BÖLGE BAŞARISI
İş dünyasının yıllardır istediği profesyonel bir fuar merkezi hayali kurulurken, komşu il Kocaeli yine bir ilke imza attı. Fuar organizasyonlarıyla yıldız olan İzmit Doğu Marmara Sanayi Ve Teknoloji Fuarı düzenliyor.25-28 Eylül 2014 tarihlerinde Kocaeli İnterteks Fuar alanında yapılacak olan organizasyonun,bölgemiz için önemli olan fuar başarısı olacağı ve tekrarlanması hedefleniyor.


Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası(SATSO) şehre fuar alanı kazandırılması için çalışmalarını tamamladı. Yakın zaman projenin açıklanacağını bildiren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın önemli bir eksikliğinin tamamlanacağını vurguladı.

Editör: TE Bilişim