Serdivan HAYIR Diyor Platformunun düzenlediği panelde, Anayasa Profesörü İbrahim Kabaoğlu ve Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, anayasada yapılmak istenilen değişiklikleri değerlendirecek.

Panel, Serdivan Belediyesi Kültür ve kongre Merkezi'nde bugün (31 Mart Cuma günü) saat 18.00'de başlayacak.

Serdivan HAYIR Diyor Platformu'ndan yapılan açıklamada, "Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu ve Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan'ın konuşmacı olacağı ve ülkemizin geleceğini derinden etkileyecek olan Anayasa Değişikliği Referandumunu hukukçu gözüyle enine-boyuna değerlendireceğimiz panelimize tüm yurttaşlarımız davetlidir" denildi.


İBRAHİM KABAOĞLU KİMDİR?

Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütürken, Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) ile ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, başta Fransa olmak üzere Avrupa’nın değişik üniversitelerinde, “konuk öğretim üyesi” olarak ders, konferans ve seminerler verdi.

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı (1998-2001), Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu Başkanlığı (2001-2005) ve Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığı (2003-2005) görevlerini yürüttü. Uluslararası Anayasa Hukuku Derneği Yürütme Komitesi üyeliği (2004-2010) yaptı.

Editör: TE Bilişim