İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan ve 5 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Kontrol Görevlisi Kursuna; toplam 28 kursiyer katılarak, kurs sonunda "Kontrol Görevlisi" unvanı almaya hak kazandı. Kursiyerlere; Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik,  Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler,  et ve süt teknolojisi, ithalat ve ihracat uygulamaları ile sertifikasyon işlemleri, risk esaslı denetim prosedürü ve uygulamaları, mikrobiyolojik, mikotoksin, pestisit, dökme dondurulmuş ürünlerden numune alma hakkında teorik bilgiler, laboratuvar uygulamalarında yeterlilik testleri, akreditasyon, üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik ve numune alma gibi konularda bilgi verildi.

Haber: Serkan Çağlar 

Editör: TE Bilişim