Paydaşlarımızla istişare yapacağız. S plaka sistemine dahil olacak araçlar ile ilgili hazırlık yapılacak.” 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlık yaptığı oturumda meclis üyeleri ilave 7 gündem ile 39 maddeyi karara bağladı. Toplantıda görüşülen servis araçlarının kayıt altına alınmasını sağlayacak madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Toçoğlu; Büyükşehir, SATSO ve SESOB’dan seçilecek üyelerle komisyon kurulacağını belirtti. 

Araçlar İçin Komisyon Kuruluyor
Başkan Toçoğlu, “Servis araçlarını kontrol altına almak için meclisimizden yetki almıştık. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir, SATSO ve SESOB üyelerinden oluşacak bir komisyon kuracağız. S plaka sistemine dahil olacak araçlar ile ilgili hazırlık yapılacak. Paydaşlarımızla istişare yapacağız. Ardından hazırlanacak raporlar meclise gelecek ve tekrar hep birlikte karar vereceğiz” diye konuştu. Seçim sonuçları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Milletimiz ve şehrimiz için hayırlı olsun. Allah milletimize, hemşerilerimize zeval vermesin” dedi.

39 Madde Karara Bağlandı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilave 7 gündem ile 39 madde görüşüldü. 1 ve 11. maddeler dahil olmak üzere 12 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan, 12. madde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 13 ve 30. maddeler arasındaki 18 madde ile 33 ve 39. maddeler arasındaki 7 madde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, 31 ve 32. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Haziran Ayı Olağan Meclisi’nin ardından SASKİ Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu’nun ikinci birleşimine geçildi ve Hukuk Komisyonu’ndan gelen iki madde de oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim