Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Hazineye ait veya tescil dışı kalmış arazilerdeki kaçak yapılaşmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Özellikle Sakarya nehri kıyısında kayık iskelesi adı altında izinsiz yapılar inşa edildiğine dikkat çeken Gürçam, su kıyılarına bu tür binalar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde izin alınması (iskele ruhsatı) gerektiğini söyledi.

YASALAR

Gürçam, ‘Yasalar net. Belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi ve geçici bütün izinsiz yapılar, hiçbir karar alınmaksızın belediye zabıtası veya devlet tarafından yıkılır deniyor’ dedi.

UYARI

Gürçam, ‘ Mülkiye amirleri, devlet zabıtası ve imkânlarından faydalanmak suretiyle, izinsiz yapıları yıkmakla yükümlüdür ibaresi var. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75. Maddesi de yıkım için 15 günlük süre veriyor. Biz bu yetkimize dayanarak Sakarya Nehri kıyısında izinsiz inşa edilen yapılar için yıkılarak kaldırılması kararını aldık. Bazı vatandaşlar kendileri yıktı’ dedi. Metin IŞIKER 

Editör: TE Bilişim