Bakan Çağlayan başka bir güzergâhtan geçirilince roman vatandaşlar bu seferde Sapanca-Kocaeli karayolunu bir saat süre ile trafiğe kapattı.

BAKAN ÇAĞLAYAN

Sapanca'da Yaşayan Romen Vatandaşlar Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Sapanca'ya geldiğini öğrenince Bakan'ın geçiş güzergâhını kapatmak istedi. Yolun kapatılacağı ihbarını alan Sapanca Emniyet Müdürlüğü, Bakan Çağlayı TEM Otoyoluna bir alt güzergâh olan İpek Yolu caddesinden ulaştırdı. Bakan Çağlayan'ın diğer yoldan gittiğini öğrenen Roman Vatandaşlar Sapanca-Kocaeli yolunu ulaşama kapatarak eylem yaptı. Eylem sırasında sadece ambulans ve hasta araçlarının geçişine izin verildi. Sapanca Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinde görevli bir polis memurunun çabaları sonucu kısa süreli açılan yol daha sonra tekrar kapandı.

BİR SAAT KAPALI

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Erdem Mali ve Emniyet Amiri Aydın Ertürk yolun açılması için yoğun çaba harcadı. Görüşmeler sonucu roman vatandaşlar yapılacak basın açıklamasının ardından yolun açılması konusunda ikna edildi. Yapılan basın açıklaması sonrası yaklaşık bir saat kapalı Sapanca-Kocaeli yolu tekrar ulaşıma açıldı. Vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

TÜRK VATANDAŞI

Kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine ödenen tutarın çok düşük olduğunu belirten Yavuz isimli vatandaş şunları söyledi, ‘Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil, Biz senelerden beri buradayız biz Sapancalıyız, bizim evlerimizi rant için alıyorlar, Bizim evlerimiz başkalarına karşı daha fazla fiyatlıdır, bizim evlerimizi alıyorlar bakın burada TC kimlik numaram var ben Mardin Nusaybin'de askerlik yaptım biz Türk vatandaşı değimliyiz ben buranın çocuğu değimliyim?’

YOK PAHASINA

‘Benim buradan evimi alıp ben dışarıdan ev alamıyorum bana 30 bin lira para veriyorlar. Ben bu parayla ne alacağım? İnşaat ustası tutayım dedim 40 bin lira sadece ustalık istedi benden. Ben çekip nereye gideceğim şimdi. TOKİ'ye yazılayım dedim 2+1 verdiler 60 bin lira istediler. Ben nereden bulacağım bu 60 bin lirayı, Biz Sapanca'nın merkezindeyiz ama bir türlü sesimizi duyuramadık bütün yetkililere sesleniyorum bizi mağdur ediyorlar bizim evlerimizi yok pahasına alıyorlar’

Editör: TE Bilişim