banner75
banner71
17 Nisan 2013 Çarşamba 10:31
Raflara dikkat!

 

İ.Ü. Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, gıdaların aşırı basınç uygulanarak ya da bakterilerin üremesini engelleyecek nitrat gibi maddelerle raf ömrünün uzatılmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Dizdar, raf ömrünün uzatılması için yapılan müdahalelerin gıdaların besleyici özelliklerini ortadan kaldırdığını savundu.

ASLA YEMEYİN

Uzun raf ömrü olan her gıdaya çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Dizdar, kekten yoğurda kadar bütün hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Dizdar, "Kaçınılmaz şekilde dikkat edilmesi gereken şey süt ve süt ürünleridir. Bunların uzun ömürlü olmaması gerekiyor.

SON KULLANIM TARİHİ

Uzmanlar ayrıca, ürünlerin son kullanım tarihine dikkat edilme si gerektiğini de dile getirirlerken, gıdaların mümkün olduğunca taze olarak satın alınmasını veya evdeki imkanlarla üretilmesini öneriyorlar.

DELİK, ÇATLAKV E YIRTIK AMBALAJ

Raflardaki ürünlerin iyi seçilmesini öneren uzmanlar, özellikle delik, çatlak ve yırtık ambalajlı gıdalardan da uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar.

Son Güncelleme: 00.00.0000 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner73

banner53

banner54